Stickers 'zie-je-mij, zie-ik-jou' bevorderen verkeersveiligheid

7 maart 2017
Om trekkers, mobiele werktuigen of oogstmachines veilig te passeren is het belangrijk om oogcontact te hebben met de machinist of chauffeur. De opvallende ‘Zie je mij, zie ik jou’ stickers wijzen de passant hier op.

Veilig werken met én rondom (land)bouwmachines is een belangrijk thema in de cumelasector. De ‘Zie je mij, zie ik jou’ stickers zijn daarom ook steeds meer zichtbaar op (land)bouwmachines. Deze stickers zijn nog steeds te bestellen bij CUMELA Nederland.

260 voertuigen beplakt
Onlangs ontvingen wij een collage van bouwleverancier De Hoop uit Terneuzen nadat zij de stickers bij CUMELA Nederland hadden besteld. Op deze collage is te zien is dat zij de afgelopen tijd veel aandacht aan het onderwerp hebben besteed. Maar liefst 260 heftrucks, laadschoppen, betonmixers, vrachtwagens en bestelbussen in Nederland en België zijn beplakt met de ‘Zie je mij, zie ik jou’ stickers.

Stickerpakket bestellen
U kunt via het bestelformulier op deze website ook een stickerpakket bestellen. Een stickerpakket bevat vijf grote (15 x 45 cm) en vijf kleine (10 x 30 cm) stickers waarop in zwarte letters -op felgele achtergrond - de tekst 'Zie je mij, zie ik jou' staat. Bedoeld voor de chauffeur / machinist om andere weggebruikers of omstanders te stimuleren om oogcontact te zoeken zodat men niet in de dode hoek zoekraakt met alle mogelijke gevolgen van dien.
 

Auteur: Thijs Veneklaas Slots