Boekje ‘Bespreek je vak man’ draagt bij aan gezond en met plezier werken

16 december 2013
Met plezier werken in de cumelasector kan alleen als werknemer en werkgever goed met elkaar in gesprek blijven. Daarom hebben CUMELA Nederland en de vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en Vakvereniging HZC het boekje ‘Bespreek je vak man’ gelanceerd. Het boekje is onderdeel van Mooi vak Man! dat tot doel heeft werknemers en werkgevers zo lang mogelijk met plezier en in goede gezondheid aan het werk te houden.
Bespreek je vak man!
In het boekje ‘Bespreek je vak man’ brengen de sociale partners vier belangrijke thema’s ter sprake: bijblijven (scholing en ontwikkeling), veiligheid, gezondheid (langer gezond en met plezier blijven werken) en in balans blijven (werk-privé).
 
CUMELA Nederland
Hannie Zweverink, directeur CUMELA Nederland “Er zijn meer onderwerpen die belangrijk zijn in de cumelasector, maar in dit boekje lichten we er vier uit die een grote  bijdrage leveren aan het plezier in het werk en aan het succes van het bedrijf. Zowel de werknemer als werkgever heeft er belang bij als deze onderwerpen goed besproken worden. Dat kan alleen door ze bespreekbaar te máken. Want een goede toekomst van werknemer en werkgever, begint met een goed gesprek!”
 
Boekje 'Bespreek je vak man'
Het boekje is zowel gericht op de werknemer als de werkgever. Alle thema’s worden belicht vanuit beide partijen, zodat de aanpak voor beiden duidelijk wordt. Na uitleg over de thema’s krijgen werknemers en werkgevers ook adviezen over  de voorbereiding van een goed gesprek. ‘Bespreek je vak man’ biedt waardevolle handvatten voor een toekomst waarin gezond en met plezier gewerkt kan worden. Het boekje en een folder over Mooi Vak Man! zijn te downloaden via www.mooivakman.nl
 
Campagne Mooi Vak Man!
De campagne Mooi Vak Man! en de website zijn in juni middels de presentatie van een enorme uit zand gegraven QR-code gelanceerd. De campagne is een initiatief van de sociale partners CUMELA Nederland, FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en Vakvereniging Het Zwarte Corps (HZC). Gezamenlijk streven zij naar een sector waar werkgevers en werknemers gedurende hun hele werkzame leven veilig, gezond en met plezier kunnen blijven werken. Door thema’s als ‘veilig werken’ en ‘scholing en ontwikkeling’ onder de aandacht te brengen, wordt gezond en plezierig werken én samenwerken gestimuleerd.
Auteur: Marijke Dorresteijn