Promotiemateriaal Samen wegwerken

12 april 2019
Het is voorjaar en dat betekent dat iedereen weer lekker buiten is! Zo ook wegwerkers. Ze werken met man en macht aan de weg, zodat iedereen weer veilig en vlot kan doorrijden. Omdat er zoveel mensen aan het werk zijn en er veel verkeer langsrijdt, is veiligheid extra belangrijk. De drie noordelijke provincies en Rijkswaterstaat maken zich hard voor die veiligheid met de campagne Samen wegwerken. Het doel van de campagne is om de veiligheid bij wegwerkzaamheden voor zowel wegwerkers als weggebruikers te vergroten. Ondernemers kunnen kosteloos promotiemateriaal aanvragen om extra aandacht voor veilig werken te vragen.

‘Samen wegwerken’
Samen kunnen we de veiligheid bij wegwerkzaamheden verbeteren. De campagne Samen wegwerken richt zich daarom vooral op wegwerkers en weggebruikers. Zij willen allemaal zo snel mogelijk weer een opgeknapte weg. De wegwerker doet dat door veilig en vlot te werken. De wegbeheerder door de werkzaamheden goed te plannen. En de weggebruiker kan een handje helpen door goed uit te kijken en rustig aan te doen als hij langs werkzaamheden rijdt. Op die manier kunnen we ‘Samen wegwerken’.

Promotiemateriaal bestellen
Er is onlangs nieuw campagnemateriaal voor Samen wegwerken gemaakt. Voor bedrijven zijn – zolang de voorraad strekt – flyerpennen, posters, spandoeken, beachvlaggen, opblaasbare pilons te bestellen/ lenen op https://www.rijkswegennoord.nl/samen-weg-werken/. Verder kunt u diverse zaken zoals animaties, kant-en-klare teksten en foto’s downloaden op www.samenwegwerken.nl/downloads.
Wilt u het als bedrijf bij een project in Noord-Nederland gebruiken? Dan kunt u het materiaal kosteloos bestellen of lenen. Bedrijven die de materialen buiten het Noorden willen inzetten, kunnen het materiaal zelf bestellen (en dus betalen). Heeft u vragen over het materiaal of wilt u het bestellen? Laat het de organisatie weten door een e-mail te sturen naar info@samenwegwerken.nl of door telefonisch contact op te nemen via (050) 311 94 41.

Campagneteam
Het campagneteam van Samen wegwerken maakte de animatie over veiligheid. Samen wegwerken is een initiatief van de drie noordelijke provincies, Rijkswaterstaat, de politie en het Openbaar Ministerie. Samen met de brancheorganisaties Bouwend Nederland, CUMELA Nederland, MKB INFRA en TLN brengen ze het belang van veiligheid bij wegwerkzaamheden in Noord- Nederland onder de aandacht. Dat doen ze zowel bij wegwerkers als bij weggebruikers. Kijk voor meer informatie op www.samenwegwerken.nl of www.facebook.com/samenwegwerken.

Samen Wegwerken | Campagne video

Auteur: Gerben Zijlstra
Bron: Samen Wegwerken