Workshops CUMELA Inspiratiedagen 2019

5 december 2018
Op de tweede dag van de CUMELA Inspiratiedagen kiest u uit maar liefst zes workshops. Leer een mooie bedrijfsfilm te maken met uw smartphone, toon uw kracht en voorkom onverzekerbaarheid, leer een krachtig netwerk en personeelsbeleid op te bouwen, hoor waarom communicatie de smeerolie van uw bedrijf is of leer uw persoonlijke kracht te tonen. Kortom: laat u informeren en inspireren tijdens de CUMELA Inspiratiedagen. Heeft u zich al aangemeld voor dit evenement op 9 en 10 januari 2019?

De workshops
Een bedrijfsfilm maken met de smartphone

Filmen met een smartphone is super-eenvoudig en levert een mooi resultaat op voor bedrijfsfilms. Deze video kunt u bijvoorbeeld goed gebruiken bij een presentatie voor klanten en op uw website. Anne Marie Hazenberg, trainer en eigenaar van NewMediaBrains, laat zien hoe u kunt filmen en snel kunt monteren.
Toon je kracht en voorkom onverzekerbaarheid
Vele cumelaondernemers houden zich bezig met recycling-achtige risico’s (incidenteel sloop, opslag van materialen, compostering, groeninzameling et cetera). Wat kunt u er als ondernemer zelf aan doen om de risico’s die u loopt met uw bedrijf te beheersen? Jurjen Burghgraef, directeur van Burghgraef van Tiel & Partners, houdt u een spiegel voor. Kijk met andere ogen naar uw eigen bedrijf.
Een netwerk opbouwen met een krachtig bodembeleid
Wat is de stand van zaken ten aanzien van de bodem? Aan welke zaken leveren we momenteel een bijdrage? Wat verwachten we de komende maanden te bereiken? Hoe bouwt u snel een netwerk op? Hoe komt u op de radar bij andere belangenorganisaties en overheden en hoe komt u in aanmerking voor subsidiegelden? Gerben Zijlstra, beleidsmedewerker bodem, en Maurice Steinbusch, secretaris van de sectie Agrarisch loonwerk, praten u bij.
Krachtig personeelsbeleid
Welke ondernemer is er niet op zoek naar nieuwe medewerkers? Hoe vindt u deze en - nog belangrijker - hoe behoudt u uw medewerkers? Hierbij spelen veel meer factoren dan salaris een rol! Jacqueline Tuinenga, adviseur personeelsmanagement, geeft u praktische handvatten om een ideale werkomgeving te creëren.
Toon je persoonlijke kracht
“U heeft gemotiveerde en gedreven mensen in uw organisatie, maar soms weet u even niet waar u de slingers en ballonnen vandaan moet toveren in uw organisatie. Of bent u hartstikke blij met zo'n enthousiast team medewerkers, maar rennen ze letterlijk alle kanten op! Het draait iedere dag opnieuw om de mensen in uw organisatie.” Aldus Kim Romme, trainer bij DOOR Training & Coaching. Het draait dus ook om u! Kim gaat met u aan de slag. Hoe zet u uw sterke kanten in om elke dag weer de neuzen in de juiste richting te krijgen?
Communicatie is de smeerolie van een cumelabedrijf
Uw dienstverlening is krachtig, uw machinepark op orde, de medewerkers goed opgeleid, kortom: u bent de ideale partij om de klus te klaren! Dan moet die opdrachtgever echter wel weten dat hij bij u moet zijn. Of u wilt de vergunning van uw bedrijf actualiseren en plotsklaps blijken uw buren hier ook wat over te zeggen hebben. Communicatie is de smeerolie van uw bedrijf. Henk Vermeer van ReMarkAble Communicatie BV geeft in deze workshop handige tips om goed in beeld te zijn bij de juiste mensen.

CUMELA Inspiratiedagen
De CUMELA Inspiratiedagen en de Jongerendagen vinden plaats in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. Dit luxe hotel aan onze mooie kustlijn biedt alles onder één dak: mooie zalen, heerlijke maaltijden en fijne hotelkamers.

Maak gebruik van het overnachtingsarrangement voor CUMELA-leden
Het hotel biedt luxe kamers, die u voor € 100,- per kamer boekt (inclusief ontbijt en belastingen). U reserveert uw kamer snel en eenvoudig op zuiderduin.nl/cumela.

Meld u aan voor de Inspiratiedagen of de Jongerendagen 
Ga meteen naar www.cumela.nl/inspiratiedagen voor actuele informatie en om u aan te melden. Graag tot ziens op 9 en 10 januari 2019!

Auteur: Marijke Dorresteijn