Genomineerden cumela-onderneming van het Jaar 2016 zijn bekend!

16 november 2015
Brancheorganisatie CUMELA Nederland heeft de genomineerden voor de verkiezing van de Onderneming van het Jaar 2016 bekend gemaakt. De selectiecommissie heeft alle 18 inzenders beoordeeld op hun toekomstgerichtheid. De drie bedrijven die ‘ijzersterk naar morgen’ ondernemen, zijn genomineerd voor de finaleronde op woensdag 13 januari 2016 tijdens de CUMELA Inspiratiedagen.
Onderneming van het Jaar 2016

De volgende drie cumelabedrijven zijn genomineerd:

De Boer Burgum B.V. uit Burgum
Dit Friese grondverzet- en verhuurbedrijf houdt zich uitstekend staande in de lastige markt van verhuur van grondverzetmachines door productontwikkeling en marktverbreding. De Boer heeft speciale aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen door leerlingen een gedegen opleidingsplaats te bieden.

Loon- en transportbedrijf Klaas Quartel BV uit ‘s-Gravenzande
Dit cumelabedrijf uit Zuid-Holland is gespecialiseerd in transport en (tuinbouw)loonwerk. Het loonwerk vindt plaats in de krimpende glastuinbouwmarkt. Quartel weet als een van de weinige bedrijven toch te floreren en groeien met het werk in de kassen doordat men slim inspeelt op marktonwikkelingen, zowel nationaal als internationaal.

Aannemersbedrijf Van Wijlen B.V. uit Sprang-Capelle
Kansen zien en pakken is waar het Brabantse cumelabedrijf Van Wijlen in uitblinkt. Hierbij is veel aandacht voor personeel, goede relaties met opdrachtgevers, collega-ondernemers, milieu en maatschappij met o.a. door het PSO-certificaat, sponsoring van lokale verenigingen, activiteiten en goede doelen.

Finale
In de spannende finaleronde tijdens de Inspiratiedagen van CUMELA Nederland op 13 januari 2016 wordt de winnaar bekend gemaakt. Een externe jury van deskundigen bepaalt wie zich de Onderneming van het Jaar 2016 mag noemen. Deze jury bestaat uit:

  • Jacco Vonhof, voorzitter VNO-NCW Midden
  • Iris Bouwers, bestuurslid NAJK
  • Hans Hendriks, partner Deloitte Accountants

CUMELA Nederland

Brancheorganisatie CUMELA Nederland en haar leden zijn voortdurend bezig elkaar te versterken in kennis, vaardigheden en keuzes maken. Door deelname aan de verkiezing van de cumela-onderneming van het jaar 2016 toetsen de deelnemers waar ze nu staan in dit proces.

Wie wordt de Onderneming van het Jaar 2016?

Auteur: Marijke Dorresteijn