Van lijden naar leiden

6 november 2019
Een onverwachte, bizarre gebeurtenis verandert het comfortabele leven van een succesvolle jonge ondernemer. Wat doet dat met je? Hoe ga je daarmee om? Wie is deze ondernemer?
José Donatz Fotografie

Joseph Oubelkas is zijn naam en we hebben hem gestrikt als gastspreker op de Inspiratiedagen. Zijn naam doet wellicht niet gelijk een belletje rinkelen maar na het aanhoren van zijn bizarre levensverhaal vergeet je hem niet snel meer. 

Een onverwachte, bizarre gebeurtenis verandert het comfortabele leven van de succesvolle jonge ondernemer; Joseph Oubelkas. Bijna vijf jaar lang zat hij onterecht vast in een Marokkaanse gevangenis. Met passie, enthousiasme en zelfs humor vertelt hij over zijn levensveranderende ervaring.

Daarbij leren zijn luisteraars veel over vragen als:

  • Hoe motiveer ik mijzelf als de wereld om mij heen in elkaar valt?
  • Wat vraagt het om in mijn waarden te blijven geloven als die dagelijks worden bedreigd: ‘Wie ben ik en waar sta ik voor?’
  • Hoe geef ik de mensen om mij heen een teamgevoel en inspireer ik anderen?

Onlangs verscheen de achttiende druk van het boek ‘400 brieven van mijn moeder’ dat Joseph schreef en de vijfde druk van zijn tweede boek ‘Gezondheid, Liefde, Vrijheid’ over het leven na gevangenschap. 

Google de naam Joseph Oubelkas en je kunt er eigenlijk niet om heen. Kortom een spreker van formaat, een verhaal met een boodschap waar iedereen voordeel mee kan behalen.

CUMELA Inspiratiedagen
In turbulente tijden zijn rustmomenten nog belangrijker dan normaal. Schrijf je daarom in voor de Jongeren- of Inspiratiedagen 2020, op 8 en 9 januari. Na de thema's Lef en Trots (2018) en Toon je kracht! (2019) gaan we in 2020 een heel andere kant op. Het thema is 'Pak je rust'. 

De dagen vinden plaats in het prachtige Hotel Abdij Rolduc. Op de eerste dag brengen we bezoeken aan inspirerende ondernemingen zoals de Gulpener Brouwerij. Op de tweede dag vinden er diverse workshops plaats. Juist in rust is er ruimte voor de meest briljante ideeën, die je hopelijk mede via de Inspiratiedagen worden aangereikt. 

Kort samengevat waarom je deze dagen niet mag missen:

  • je ontmoet hier collega's uit alle windstreken
  • wij bieden je passende workshops en sprekers aan
  • wij nemen je mee naar inspirerende ondernemingen, zoals Gulpener en Cerfontaine
  • wij nemen nemen je mee grot-biking 
  • je krijgt de kans om te ontspannen en met nieuwe energie naar huis te gaan

Kom je ook?

Inspiratiedagen en Jongerendagen
Wil je meer weten over deze dagen neem dan een kijkje op de inspiratiepagina. Heb je vragen, stel ze gerust aan de Ondernemerslijn via tel: 033 - 247 49 990 of per e-mail ondernemerslijn@cumela.nl.

Bekijk ook de andere verhalen over de Inspiratiedagen:

Auteur: Theo Felten