Jongerendagen 2020: Altijd en overal relaxt

11 december 2019
Trekkende kabels in de nek als je de trekker uitstapt. Ogen die uit de kassen branden na een dag op kantoor. Een smeulende hoofdpijn nadat je de planning hebt rondgebokst. Ken je het? De oorzaak ligt in - jawel - een overdosis stress.
Het Jongerenbestuur nodigt junior en senior uit om op dag 2 te beginnen met een grensverleggende workshop

“Ja, maar een leven zonder stress is saai.” Dat klopt, van stress kan je zelfs een energie-boost krijgen en ga je pieken. Maar, teveel spanning in het lichaam zorgt voor onbalans en laat de weegschaal met een klap op de grond neerkomen.

“Leuk allemaal, maar wat kan ik er mee?"
Het Jongerenbestuur nodigt junior en senior uit om op dag 2 te beginnen met een grensverleggende workshop. CUMELA-Yoga. Ervaren trainers, Lianne en Pieter Overeem van Paradox, leren ons alle-daagse-oefeningen voor het hele lichaam. Oefeningen die je ongemerkt en op de werkplek kan toepassen en die helpen om bijvoorbeeld diep en ritmisch adem te halen, spierspanning te verlagen en de rust in de bovenkamer terug te brengen.

Altijd en overal relaxt
Lianne en Pieter leren  je gemakkelijke oefeningen die je overal en bijna altijd kan doen. Gewoon achter je bureau, of het stuur (van een stilstaande machine uiteraard). Daag je zelf uit, word relaxt, kom uit je comfortzone en start dag 2 van de Jongerendagen en de rest van je leven relaxt met de stoere Yoga-workshop.

Cumela-Jongerendagen
De dagen vinden plaats in het prachtige Hotel Abdij Rolduc. Op de eerste dag brengen we bezoeken aan cumelabedrijf Cerfontaine BV. Op de tweede dag vinden er diverse workshops plaats. Juist in rust is er ruimte voor de meest briljante ideeën, die je hopelijk mede via de Jongerendagen worden aangereikt. 

Bekijk ook de andere verhalen over de Jongerendagen:

Auteur: Gerwin Otten