Topcon roadshow

Topcon organiseert roadshow voor landbouw en grondverzet

Datum: 16 juni 2022
Laatst bijgewerkt: 16 juni 2022
Door: Gert Vreemann
De ontwikkelingen gaan snel bij machinebesturingen en totalstations in het grondverzet en in de precisielandbouw. Reden voor Topcon om ondernemers bij te praten over de laatste ontwikkelingen. Daarvoor organiseert het bedrijf in de week van 20 tot en met 24 juni een roadshow voor zowel landbouw als grondverzet en infra.
topcon 3D op graafmachine

Onder het genot van een hapje en een drankje woon je productdemonstraties bij, ervaar je zelf de bediening van apparatuur en ga je in gesprek met de experts van Topcon. Dat is in een paar woorden de opzet van de Topcon-roadshow.

topcon op JCB graafmachine

Voor 3D-machinebesturing en totalstations staat de specialist op dinsdag 21 juni 2022 op het Bouw & Infra Park in Harderwijk. Daar laat Topcon de nieuwste oplossingen op het vlak van 3D-GPS-machinebesturing en totalstations zien. Op het zandterrein van het Soma College draaien een aantal graafmachines en een shovel met Topcons 3D-machinebesturing. Je kunt die daar ook zelf proberen. Bekijk bijvoorbeeld de nieuwe GPS antennes op de machine, die het mogelijk maakt om alle satellieten te ontvangen. Daarnaast vertellen de ‘meet’-specialisten alles over de nieuwste total station met ingebouwde scanner voor maatvoeren en scannen in één workflow.

topcon roadshow agri

Voor de precisielandbouw kun je maandagmiddag 20 juni vanaf 13.00 tot 17.00 uur terecht bij Zeelandtrac, Weeldijk 2 in ‘s-Gravenpolder en vrijdag 24 juni tussen 10.00 en 16.00 uur bij het Agri Innovation Centre, Wisentweg 13c in Dronten. Centraal op deze dagen staan onder meer rechtrijsystemen, Isobus-werktuigbesturing voor zaai- en plantmachines, sectieregeling en taakkaarten, het Topcon Agriculture Platform en het belang van dataverzameling. Naast diverse demo’s, vertellen Topcon specialisten meer over de nieuwste ontvanger (AGS-2) die maximale ontvangst heeft door gebruik te maken van alle satellieten (dus ook Galileo en BeiDou). Ook laten ze zien hoe de nieuwe Hoizon 5 software een meerwaarde kan zijn. Nog eenvoudiger werken én het volgt nu volledig de ISOBUS standaard.