Tobroco-Giant neemt Samac over

Tobroco-Giant neemt Samac over

Datum: 17 juni 2021
Laatst bijgewerkt: 17 juni 2021
Door: Gert Vreemann
Tobroco-Giant neemt het Nederlandse Ulbo Machinery BV over, fabrikant van de Samac-verdichtingsmachines. De gerichte overname past in de visie van Tobroco-Giant om door te groeien naar een full-liner op het gebied van compact materieel.
tobroco Giant neemt Samac over

Toine Brock en Jan Alwin Ulderink poseren hier gepast met waar ze nu samen voor staan. Ulbo Machinery BV is opgericht 1965 en heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en leveren van een complete lijn verdichtingsmachines, zoals trilplaten en trilstampers, onder de merknaam Samac. Het bedrijf is gevestigd in Zwolle. Tobroco-Giant neemt alle faciliteiten en het personeel van Ulbo Machinery over. Tobroco ziet meerwaarde in het bundelen van de knowhow. Samac is ver met het ontwikkelen van een elektrische triplaat en trilstamper.

Tobroco Giant en Samac machines bij elkaar

Op het gebied van verkoop en service ziet Tobroco-Giant ook meerwaarde. Tobroco heeft een internationaal netwerk van 750 dealers in ruim zestig landen. Via dat kanaal kunnen de Samac-producten ook worden vermarkt. Andersom zijn er mogelijkheden om de Giant-producten ook via het Samac-netwerk te vermarkten. Met de overname zet Tobroco-Giant weer een stap in het uitbreiden van het aanbod aan compact materieel. Het bedrijf wil toe naar een totaaloplossing, waarbij klanten bij één merk terecht kunnen voor al hun compacte machines.