Roberine Stage V maaiers

Roberine F- en R302 Stage V-serie

Datum: 28 mei 2021
Laatst bijgewerkt: 1 juni 2021
Door: Gert Vreemann
Roberine vervangt de F3-klepelmaaier- en R3 kooimaaierseries voor de F302 en R302 series. De geoptimaliseerde versies hebben onder meer een schonere motor die voldoet aan de laatste Stage V-emissie-eisen. Verder zijn de machines op details doorontwikkeld. Met onder andere dubbele rijpedaalbediening met drukafhankelijke regeling.
Roberine Stage V maaier

De F302 en R302 zijn uitgerust met 32,4 kW (44 pk) Stage V driecilinder Yanmar-dieselmotoren met een roetfilter. Verder hebben de maaimachines een Eco-modus om met een verlaagd motortoerental te kunnen draaien.  Een belangrijke vernieuwing is het dubbel rijpedaal. Eentje voor vooruit en eentje voor achteruit. Daarbij is de aansturing van de rijsnelheid drukafhankelijk gemaakt. Dat wil zeggen de rijsnelheid wordt geregeld aan de hand van de druk op het rijpedaal en niet van de stand (hoever intrappen). Daardoor reageert de machine soepeler en minder nerveus op ongelijke grond.

Roberine, gazonmaaier

De F3 klepelmodellen hebben nu ook een vergelijkbaar display in de armleuning als de F5 modellen, met onder andere afleesbaar het brandstofverbruik, urenstand, rijsnelheid, het toerental, de temperatuur van hydrauliekolie en koelvloeistof en info over de maaidekken. De cruise control functie is uitgebreid met een geheugenfunctie en de ingestelde snelheid is eenvoudig aanpassen. Een hellingshoeksensor met waarschuwing voor een te steile helling is als optie leverbaar.  De F302 en R302 zijn inmiddels verkrijgbaar.