De nieuwe Fliegl ASW 491-tridemasser heeft 50 kuub waterinhoud.

Pure Fliegl Taurus-afschuifwagen

Datum: 15 april 2020
Laatst bijgewerkt: 15 april 2020
Door: Gert Vreemann
Inspelend op de wens van een pure grote transportwagen voegt Fliegl deze Taurus-afschuifwagens aan zijn assortiment toe. Het gaat hier om de ASW 281-tandemasser met 45 kuub inhoud en de ASW 491-tridemasser met 50 kuub waterinhoud.
De nieuwe Fliegl ASW 491-tridemasser heeft 50 kuub waterinhoud.

De Taurus is puur een transportwagen en kan dan ook niet verder worden uitgebouwd met een meststrooi-unit of een overlaadvijzel zoals we dat kennen van de klassieke afschuifwagens van Fliegl. Daardoor is de Taurus scherp geprijsd en zijn er geen compromissen in uitvoering en gewicht. Wel zijn beide wagens standaard rijk uitgerust met tal van opties die vooral de veiligheid op de weg ten goede komen, zoals ledlichten, extra ledlichten boven in de achterdeur, kunststof spatborden en een hydraulisch opklapbare bumper.

De wagens zijn standaard uitgerust met hydraulische vering van BPW

De wagens zijn standaard uitgerust met hydraulische vering van BPW. Af-fabriek zijn er zijn verschillende afdeksystemen beschikbaar, zoals de Fliegl Speedcover, een net dat van voor naar achter over de wagen wordt getrokken, of de Fliegl Toplift Light, een hydraulisch klapdak met gaas. Fliegl produceert jaarlijks zo’n 1200 afschuifwagens.