pottinger harvest app

Pöttinger breidt Harvest Assist-app uit

Datum: 16 maart 2023
Laatst bijgewerkt: 16 maart 2023
Door: Gert Vreemann
Pöttingers Harvest Assist is een app die loonwerkers helpt om tijdens het oogsten en inkuilen alles te volgen, zodat de percelen optimaal worden geruimd en de aanvoer bij de kuil beter kan worden geregeld. Aan deze app zijn nu naast de opraapwagen en de hark ook de maaier, schudder, bandhark en rondebalenpers toegevoegd.
Pottinger harvest assist

Met deze app kunnen alle te oogsten percelen en de losplaatsen van de klanten worden ingevoerd. Daarnaast kunnen ook alle voertuigen die bezig zijn worden toegevoegd. Het geeft de loonwerker een compleet overzicht van wat er allemaal gebeurt en ook de medewerkers kunnen zo alles live volgen op de app. Hiermee is het mogelijk de oogstwerkzaamheden beter aan te sturen op de actuele toestand en zo gemakkelijker te communiceren met elkaar.

pottinger Harvest app

Als een perceel nog niet is geharkt, stuur je de silagewagen of opraapwagen naar een perceel dat wel is geharkt. Je ziet dat aan de veldstatus. Als een veld compleet is geharkt, past de medewerker ter plekke de veldstatus aan in ‘geharkt’. Ook heb je zicht op de aanvoer en kun je hierop sturen. Als de aanvoer groter dreigt te worden dan de aanrijdcombinatie op de kuil aan kan, kun je gericht een deel van de opraap- of silagewagens naar de verder afgelegen delen of percelen sturen. De medewerkers kunnen dit ook volgen en kunnen, als ze ter plekke niet bekend zijn, de routing ook laten bepalen via de navigatiemogelijkheid. Dit is mogelijk voor meerdere klanten tegelijk. Op de app zijn in het overzicht de verschillende klanten en percelen te zien. De app is als iOS- en Android-versie gratis te downloaden voor smartphone of tablet.