Met ‘de schop in de grond’ van het managementteam werd het officiële startschot gegeven voor de bouw van de nieuwe fabriek.

Pöttinger bouwt nieuwe fabriek in St. Georgen

Datum: 8 mei 2020
Laatst bijgewerkt: 8 mei 2020
Door: Gert Vreemann
Fabrikant Pöttinger is begonnen met de bouw van een vierde fabriek voor de fabricage van de Impress-persen en de grote Top-zwadharken. De nieuwe fabriek in het Oostenrijkse St. Georgen komt vlakbij het hoofdkantoor van Pöttinger in Grieskirchen.
In totaal investeert Pöttinger 25 miljoen euro in de nieuwe productiehal

Met ‘de schop in de grond’ van het managementteam, onder wie de eigenaren Heinz en Klaus Pöttinger, werd het officiële startschot gegeven voor de bouw van de nieuwe fabriek. In totaal investeert Pöttinger 25 miljoen euro in de nieuwe productiehal voor met name de succesvol gelanceerde Impress-rondebalenpersen, maar ook voor de grote Top-zwadharken met middenafleg. De hal, met een oppervlakte van 6300 vierkante meter, komt op een zeventien hectare groot terrein, dat daarmee volop expansiemogelijkheden biedt. Het gebouw zal ‘groen’ worden uitgevoerd, met onder andere groene daken en veel hout. Pöttinger hoopt de nieuwe fabriek rond de zomer van 2021 productieklaar te hebben. De fabrikant heeft naast de hoofdvestiging in Grieskirchen ook fabrieken in Bernburg voor de zaaimachines en in Vodnany (Tsjechië) voor grondbewerkingsmachines.