Nufarm

Nufarm en CROP.ZONE komen met alternatieve onkruidbestrijding

Datum: 23 oktober 2020
Laatst bijgewerkt: 23 oktober 2020
Door: Sil Biesbroek
Het Australische Nufarm en de Duiste start-up CORP.ZONE hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Samen willen ze in 2021 hun hybride oplossingen voor onkruidverdelging lanceren in de belangrijkste Europese markten. Ze beginnen met de toepassing van het early-adopters-programma in de Benelux en Duitsland.

De gepatenteerde oplossingen van Nufarm en CROP.ZONE vormen een aanvulling op de bestaande synthetische bestrijdingsmiddelen. Ze willen boeren en loonwerkers een concurrerend en duurzaam alternatief bieden voor onkruidbestrijding. “Onze oplossingen voldoen aan de richtlijnen voor biologische landbouw en bieden landbouwers een snel, efficiënt en kosteneffectief alternatief voor bekende chemische behandeling,” zegt de CEO van CROP.ZONE Dirk Vandenhirtz over hun producten.

Nufarmscrop

Onkruidverdelger
“Voor ons als onkruidverdelger is deze nieuwe technologie, met de brede werkingswijze, een spannende innovatie op het gebied van gewasbescherming die de landbouw duurzamer zou maken,” vertelt Hildo Brilleman, Regional General Manager van Nufarm. "Door een voorbehandeling van gewassen met een organisch gereguleerde geleidende vloeistof en toepassing van een sequentieel elektrische lading kunnen landbouwers onkruid bestrijden met een zeer hoge efficiëntie. Dit zorgt voor een lager energieverbruik dan bij de conventionele onkruidbestrijdingstechnologieën."

Cropzone