Kobelco short radius graafmachine

Kobelco introduceert 38-tons Short Radius-graafmachine

Datum: 8 april 2021
Laatst bijgewerkt: 8 april 2021
Door: Gert Vreemann
Kobelco Construction Machinery Europe BV kondigt de introductie aan van zijn grootste Short Radius-graafmachine in de 38-tons klasse. De SK380SRLC weegt ruim 36 ton. Kobelco claimt daarmee één van de zwaarste en snelste Short Radius-graafmachines op de markt te zetten.
 Kobelco SK 380SRLC graafmachine

Zoals bekend zijn Short Radius-machines al lang in trek bij machinisten die werken in stedelijke gebieden en woonwijken. Ze zijn nog populairder geworden door de toenemende eisen voor wegwerkzaamheden en het onderhoud van nutsvoorzieningen. Hun footprint is zo klein dat ze niet meer dan één rijbaanbreedte in beslag hoeven te nemen, zodat het verkeer niet wordt gehinderd bij wegwerkzaamheden of bij het hijsen van sleufkisten.

Kobelco SK380SRLC met geopende kappen

De SK380SRLC is uitgerust met een 200 kW (242 pk) Stage V-Hino-dieselmotor. Met Power Boost is tien procent extra vermogen beschikbaar zonder tijdslimiet. De aandrijflijn is opgegeven voor 314 kN trekkracht om goed te kunnen werken op ruw terrein en hellingen in combinatie met zware geheven lasten. De combinatie van de hoge hydraulische druk (Heavy Lift) en de chassis-lay-out geeft een hefvermogen van 12.390 kilo (vanaf grondniveau) op zes meter. De SK SK380SRLC wordt eerst geleverd met monogiek. Naar verwachting zal later dit jaar een tweedelige giek worden geïntroduceerd.