De fabrikant geeft brandstofbesparingen op tot 25 procent door efficiƫnter verdichten en minder werkgangen.

Dynapac CA3500D met Seismic

Datum: 27 mei 2020
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2020
Door: Gert Vreemann
Van der Spek in Vianen had op de TKD de introductie in Nederland van de Dynapac CA3500D gepland. Deze trilrolwals met Stage-V-motor is uitgerust met het geheel nieuwe Seismic-verdichtingssysteem, waarbij de machine het te verdichten oppervlak onderzoekt en kijkt welke kracht er benodigd is voor de verdichting met het gebruik van zo min mogelijk energie.
De besparing in energie wordt bereikt door minder werkgangen en minder benodigd vermogen

De besparing in energie wordt bereikt door minder werkgangen, minder benodigd vermogen en daardoor een lager brandstofverbruik. De fabrikant geeft brandstofbesparingen op tot 25 procent door efficiƫnter verdichten en minder werkgangen. Het Seismic-verdichtingssysteem meet de verdichting, die wordt aangegeven in een CMV-waarde (Compaction Meter Value). Deze waarde is per ondergrond verschillend en zal bij een optimale verdichting niet meer oplopen.

Tijdens de werkgang is op het display te zien hoe ver de verdichtingswaarde wordt benaderd.

Tijdens de werkgang is op het display te zien hoe ver de verdichtingswaarde wordt benaderd. Deze gegevens zijn optioneel ook in Dyn@lyzer weer te geven en op te slaan, zodat deze aan de opdrachtgever kunnen worden overhandigd. Tevens worden deze gegevens weergegeven in het Dyn@lyzer-display, zodat de machinist kan zien waar hij nog moet verdichten.