Met de achttien meter sloopgiek kan tot een maximale hoogte van zestien meter worden gewerkt.

Doosan lanceert DX235DM-sloopgraafmachine

Datum: 15 mei 2020
Laatst bijgewerkt: 18 mei 2020
Door: Gert Vreemann
Het is de eerste uit de nieuwe reeks High Reach-sloopgraafmachines: de DX235DM. Later dit jaar lanceert Doosan nog de DX380DM- en DX530DM-sloopgraafmachines. Typerend aan het ontwerp van de DX235DM is het goede zicht vanuit de kantelbare cabine. Deze is met name geschikt voor slooptoepassingen waar een groot bereik en een kantelhoek van 30 graden vereist zijn.

Met de achttien meter sloopgiek kan tot een maximale hoogte van zestien meter worden gewerkt.

Belangrijke kenmerken van de Doosan DX235DM en de andere modellen in de serie High Reach-sloopgraafmachines zijn het modulaire giekontwerp en het hydraulisch vergrendelingsmechanisme op de machine. Hiermee kan naast sloopwerkzaamheden dezelfde graafmachine worden ingezet voor andere toepassingen. Een speciale standaard vergemakkelijkt deze wissel, waarbij er wordt gewerkt met de snel verwisselbare hydraulische en mechanische koppelingsverbindingen. Borgpennen worden met een cilindersysteem op hun plaats geduwd. De grondverzetgiek van de machine kan op twee verschillende manieren worden gemonteerd. Als je daar de sloopgiek bij optelt, kent de DX235DM dus drie verschillende configuraties voor eenzelfde basismachine.

De DX235DM heeft een hydraulisch verstelbare onderwagen van 2,54 tot 3,74 meter.

Met de achttien meter sloopgiek kan tot een maximale hoogte van zestien meter worden gewerkt. Het aanbevolen maximale gecombineerde gewicht voor het aanbouwdeel en de snelwissel in deze modus is 2,1 ton. Wanneer de machine is uitgerust met de graafarm in rechte configuratie kan de DX235DM werken tot een maximale hoogte van negen meter. In dit formaat is het aanbevolen maximale gewicht voor de bevestiging en snelwissel 3,3 ton. De DX235DM kan met behulp van de graafarm in de alternatieve gebogen configuratie werken tot een maximale hoogte van acht meter, met een aanbouwdeel. In deze modus is het aanbevolen maximale gewicht voor de bevestiging en de snelwissel ook weer 3,3 ton. De DX235DM heeft een hydraulisch verstelbare onderwagen van 2,54 tot 3,74 meter. De DX235 XM, met een bedrijfsgewicht van 28,7 ton, is uitgerust met een 124 kW (169 pk) motor.