Carre rotanet control schoffel in actie

Carré testte nieuwe Rotanet Control-schoffel

Datum: 16 september 2020
Laatst bijgewerkt: 16 september 2020
Door: Gert Vreemann
Een aantal exemplaren van de Carré Rotanet Control uit de nulserie is onder andere in Nederland getest. Deze roterende schoffel is nu vrijgegeven voor verkoop. Belangrijke pluspunten van de machine zijn de grote capaciteit en de grote bodemaanpassing.
carre rotanet schoffel in actie

In Nederland had Carré Premium-dealer Van Gemeren Mechanisatie in Numansdorp de primeur met een Rotanet Control die is geleverd aan akkerbouwbedrijf Nieuw Bonaventura in de Hoeksche Waard. Daar bleek de grote capaciteit het grote voordeel van de machine te zijn. Belangrijk is ook dat de machine met een werkbreedte van 6,40 meter aansluit op het rijpadensysteem van 3,20 meter, zoals dat ook bij Nieuw Bonaventura wordt gehanteerd.

carrre rotanet elementophanging

De sterwielen van de Rotanet Control zijn gegroepeerd per zes en opgehangen door middel van een parallellogramophanging. De druk op de elementen kan worden ingesteld tussen de 18 en 29 kilo. De Rotanet Control heeft een gepatenteerd systeem voor een gelijkmatige druk en werkdiepte van de sterwielen. Met dit systeem zijn elementhoogteverschillen tot vijftien centimeter mogelijk. Hierdoor is er ook in eventueel aanwezige rijsporen een gelijkmatige bewerking mogelijk. De sterwielen met lepelvormige uiteinden kunnen in het voorjaar ook worden ingezet om korstvorming te verhelpen. Voor kwetsbare gewassen of planten in een vroeg groeistadium kunnen de wielen individueel mechanisch worden opgeklapt, zodat de bewerking tussen de gewasrijen of juist alleen in de gewasrij plaatsvindt. De Rotanet Control is verkrijgbaar in werkbreedtes van 4,80 tot 7,00 meter. De werksnelheid is opgegeven van 9 tot 20 km/u. Voor meer informatie kun je terecht bij importeur Pool Agri of bij de Carré-dealer in je regio.