Amazone Pantera 3404

Amazone verbetert Pantera 4504

Datum: 6 mei 2021
Laatst bijgewerkt: 6 mei 2021
Door: Gert Vreemann
Amazone lanceert een nieuwe generatie van de zelfrijdende Pantera-veldspuit. De nieuwe Pantera 4504 heeft een nieuw SmartCenter-bedieningspaneel en een verbeterd spuitvloeistofcircuit, maar ook zijn er wijzigingen aan het bedieningscentrum doorgevoerd.
amazone Pantera 4504

Het nieuwe SmartCenter met het complete bedieningspaneel zit onder de afdekkap aan de linkerkant van de machine. Daar zit ook de 60 liter grote vulmengbak. De dubbele AR-zuigermembraanpomp met een opbrengst van 520 liter per minuut, die ook geschikt is voor vloeibare meststoffen, zit aan de rechterkant. Dat scheelt geluid bij het bedienen van het SmartCenter. Dat SmartCenter is leverbaar als Comfort-pakket met de TwinTerminal 3.0, maar ook als Comfort-pakket Plus. Dankzij de TwinTerminal 7.0 met zijn touchscreen is de bediening van de machine simpeler. De gebruiker selecteert eenvoudig de gewenste functie en de spuit stelt zich automatisch in. Zo kunnen de spuittank en de schoonwatertank tot het gewenste niveau worden gevuld en kan een automatisch reinigingsprogramma worden gestart.

amazone Pantera

De nieuwe machineterminal AmaDrive 7.0 is in de armleuning geïntegreerd. Alle specifieke machinefuncties worden weergegeven en bediend op het 7-inch kleurendisplay. Voor Isobus-bediening worden de 8-inch AmaTron 4-terminal en de 12,1-inch AmaPad 2-terminal aangeboden. Beide terminals beschikken over een multitouch-kleurendisplay. Met MiniView voldoen ze aan de eisen op het gebied van precisielandbouw.

De Pantera heeft de actieve spuitboomregeling ContourControl en de actieve dansonderdrukking SwingStop. ContourControl kan ook naar beneden negatief neigen, waardoor altijd de gewenste afstand tot het oppervlak wordt gehandhaafd. De hydraulische spuitboomgeleiding maakt hogere rijsnelheden mogelijk. De Pantera is uiteraard leverbaar met AmaSelect, waarbij de spuitdoppen individueel elektrisch worden geschakeld. De zelfrijder heeft een grotere brandstoftank van 290 liter gekregen met daarbij een twintig liter grote AdBlue-tank.