Latagro Goor wordt Abemec Goor

Abemec neemt Latrago over

Datum: 11 december 2020
Laatst bijgewerkt: 11 december 2020
Door: Gert Vreemann
Per 1 februari 2021 neemt Abemec de landbouwmechanisatieactiviteiten van Latrago uit Goor over. Alle activiteiten inclusief de gevoerde merken worden voortgezet op de huidige locatie onder de naam Abemec Goor.

Een consequentie van het kunnen blijven inspelen op ontwikkelingen in de landbouw was het creëren van een andere organisatiestructuur met daarbij groei naar meerdere vestigingen. Dat paste niet in de toekomstvisie die Jürgen Dittrich voor ogen had voor zijn bedrijf, wat hem heeft doen besluiten met Abemec in zee te gaan. De vestiging van Latrago wordt geïntegreerd binnen de verkooporganisatie van Abemec en gaat verder onder de naam Abemec Goor. De medewerkers van Latrago treden in dienst van Abemec en de vestiging blijft de huidige merken van Latrago verkopen en onderhouden

Latagro Goor wordt Abemec Goor

Het assortiment wordt aangevuld met veel van de merken die Abemec voert. Dat geldt niet voor Fendt en MF omdat Abemec voor die regio geen importcontract heeft.

Het specialisme van Latrago op het gebied van Krone Big-machines (opraapwagens, grootpakpersen, zelfrijdende maaiers en hakselaars) kan door de overname in een grotere regio worden ingezet. Abemec Goor blijft een rechtstreeks onderdelendistributiepunt voor Krone-onderdelen. Na de overname van de locatie in Goor beschikt Abemec over 23 regionale volwaardige servicepunten. De vestiging in Goor vult het gat op tussen het eerder dit jaar overgenomen Mechanisatie Mariënberg in Overijssel, Abemec Ermelo en Abemec Geldermalsen.