mechangroep

Zweegers en Van der Scheer ambitieus verder

Datum: 19 mei 2022
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2022
Een opmerkelijke beweging in de mechanisatiewereld. Gerrit van der Scheer de vroegere algemeen directeur van Reesink, start samen met Frank Zweegers een nieuw bedrijf waarin ook de Mechan Groep is ondergebracht. Samen hebben ze ambitieuze plannen om het bedrijf verder te ontwikkelen.

Binnen het nieuwe bedrijf Zweegers Equipment Group, worden een groot aantal bedrijven ondergebracht die nu eigendom zijn van Frank Zweegers. Dit zijn bijvoorbeeld de Mechan Groep, de importeur van Fendt, Massey-Ferguson en Valtra en Matermaco, de Belgische importeur van Massey Ferguson, Valtra en Fella. Deze bedrijven halen een omzet van 250 miljoen euro.

Deze bedrijven komen nu onder leiding van Gerrit van der Scheer te staan die zelf ook een aandeel heeft in het nieuwe bedrijf. Van der Scheer was tot vorig jaar zomer algemeen directeur van de Reesink groep, waaronder Reesink Agri, Kemp, Kaweco en Kamps de Wild vallen. Hij stopte daar kort nadat het bedrijf in handen van een Duitse investeringsmaatschappij overging. Hij was nog korte tijd commissaris bij het bedrijf maar legde eind vorig jaar ook die functie neer.

UItbreiden

Nu hij zijn handen vrij heeft start hij dus een nieuw eigen bedrijf met de Zweegers Equipment Group. Met ambitieuze plannen zo is in het persbericht bij de start van de onderneming te lezen. Daarin geeft Van der Scheer aan de komende jaren het portfolio de komende jaren flink te willen uitbreiden met bedrijven in Europa en later ook Noord-Amerika. Daarmee lijkt de strategie sterk op de wijze waarop hij de afgelopen jaren Reesink groot heeft gemaakt.

Kuhn importeur

De eerste aanwinst is zelfs al binnen. Het bedrijf heeft het Deense Maskinhandler Indkøbsringen A/S (MI) overgenomen. Een bedrijf waar ook andere Nederlandse bedrijven voor in de markt waren. Opvallend is dat Van der Scheer hier weer met Kuhn te maken krijgt. Want dit bedrijf is in Denemarken importeur voor Kuhn.

Het bedrijf heeft blijkbaar ook al meerdere andere bedrijven op het oog, want er wordt aangekondigd dat de komende jaren een uitbreiding is te verwachten met bedrijven in de landbouw, tuin en park, bouw en industriële sector.

Lange termijn

Met Van der Scheer komen ook nog een aantal andere oud Reesink mensen naar de nieuwe groep. Zoals de financiële directeur Ronald Reusink en commissaris Cees Veerman die voorzitter wordt van de nieuwe Raad van Commissariessen. “Doel is om weer een bedrijf op te bouwen waar eerlijk zaken doen voorop staat. Gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen,” aldus Van der Scheer. “Wij gaan voor lange termijn relaties, geleid door sterk en lokaal ondernemerschap en met een scherp oog voor mensen en details in de business.” Nadrukkelijk wil hij ook mee in de transitie die de sector door moet maken. “We willen onze klanten actief ondersteunen om de CO2 voetafdruk van hun activiteiten te verkleinen.”

Zweegers logo