beeld staadegaard

Weer John Deere dealer minder

Datum: 1 mei 2020
Laatst bijgewerkt: 1 mei 2020
Door: Toon van der Stok
Het aantal John Deere dealers wordt deze maand weer kleiner. Kraakman Perfors heeft deze week bekend gemaakt dat ze collega dealer Staadegaard over nemen. Het aantal John Deere dealers in Nederland wordt daarmee opnieuw kleiner. Straks zijn er nog vier over. Een ontwikkeling die precies past in de dealerstrategie van John Deere.

Kraakman Perfors krijgt met deze overname een bijzonder werkgebied. De beide streken waar het bedrijf actief is sluiten namelijk niet bij elkaar aan. Kraakman Perfors is voor de landbouw hoofdzakelijk werkzaam in Noord- en Zuid-Holland, terwijl Staadegaard vooral in Limburg, het oosten van Brabant en de zuidoostelijke hoek van Gelderland werkt.  Voor de tuin- en parktechniek is het bedrijf naast deze gebieden ook werkzaam in Utrecht en heel Noord-Brabant.

Eind vorig jaar nam GroeNoord al het dealerbedrijf van Jan de Winkel over waardoor in Noord en Oost Nederland nu een groot dealerbedrijf actief is. De overige twee dealers zijn Gert-Jan de Kok in het midden en westen van Brabant en in Utrecht en delen van Zuid-Holland en Vervaet (Agrimachines) in Zeeland, de Zuid-Hollandse eilanden en een hoekje van Brabant.

Rij machines

Vestigingen blijven open

Staadegaard gaat voorlopig verder onder de naam Kraakman Staadegaard, maar het bedrijf geeft nu al aan dat dit in de toekomst zal veranderen. Eigenaar Simon Staadegaard blijft werkzaam in het bedrijf en wordt belast met de verkoop van machine in het huidige werkgebied. De vier vestigingen in Lieshout, Haelen, Wijchen en Wittem zullen allemaal openblijven. Overal zullen ook de bekende gezichten blijven, want de overname heeft volgens directeur Lex Zandbergen van Kraakman Perfors geen gevolgen voor de werknemers. “Staadegaard heeft zeer gemotiveerde werknemers waarmee we gezamenlijk een nog sterker bedrijf kunnen worden.”

De overname past in de dealerstrategie van John Deere waarbij deze fabrikant streeft naar grote zelfstandige dealers die de strategie van het bedrijf uitrollen over de markt. Vooral nu de digitalisering doorgaat is het binnen een grote organisatie makkelijker om projecten als Connected Machines, Farmsight en onderhoudscontracten op te pakken omdat er binnen het bedrijf specialisten vrij gemaakt kunnen worden.