Praktijkdag

Subsidie voor ontwikkeling bedrijf en medewerker

Datum: 24 juni 2020
Laatst bijgewerkt: 24 juni 2020
Door: André de Swart
Voor het eerst is het mogelijk om ondersteuning te krijgen voor het verder doorontwikkelen van je bedrijf of medewerkers. Dit wordt mogelijk gemaakt door een pilot voor de SLIM-regeling werkgevers waaraan Cumela meedoet.

Leren en ontwikkelen in het mkb vanzelfsprekend te maken, dat is het doel van de SLIM-subsidie. SLIM staat hier voor Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen. Dit betekent dat in de onderneming meer aandacht komt voor de ontwikkeling van het bedrijf en de medewerkers via een zogenaamde bedrijfsschool.

Om dit aan te jagen wordt er tot en met 2024 twee keer per jaar (maart en september) een regeling opengesteld, waarin de kosten voor 60 tot 80 procent vergoed kunnen worden tot aan een maximum van 24.999,- euro. Concreet komt het erop neer dat werknemers in het bedrijf gestimuleerd worden zichzelf te verbeteren op het gebied van kennis, vaardigheden en beroepshouding.

De subsidie geldt niet voor reguliere opleidingen en trainingen. Bedrijven die interesse hebben in de ontwikkeling van hun medewerkers kunnen zich melden bij Cumela om te kijken naar wat kan binnen de pilot. Dat gebeurt door samen met deskundigen de mogelijkheden voor de subsidie aanvraag in kaart brengen en een plan maken.