PB Platforms, cultuurtechniek

Servicemonteur haalt Hyva en PB Platforms in huis

Datum: 26 juni 2020
Laatst bijgewerkt: 26 juni 2020
Door: Herma van den Pol
PB Platforms en Hyva zijn de twee nieuwe merken waarvan Servicemonteur Equipment Solutions de importeur geworden is. Iets wat al zijn vruchten afwerpt. Zo werd de software beter bestand tegen ruw gebruik en minder goede omstandigheden.

Servicemonteur streeft ernaar om producten te optimaliseren voor de Nederlandse markt. Iets waar het binnenhalen van het importeurschap van Hyva en PB Platforms ze, naar eigen zeggen, bij gaat helpen. Beiden merken opereren al op grote schaal buiten Nederland, maar hebben nog niet de vertaalslag naar de Nederlandse afnemer weten te maken. 

Servicepartner
"Hyva was op zoek naar een servicepartner in Nederland omdat ze weinig ervaring hebben in de Nederlandse hoogwerkerwereld", zegt Mike Renka, directeur bij Servicemonteur. Omdat het bedrijf van Renka daar al veel in doet besloot Hyva dat samenwerken de beste optie was. "We vertegenwoordigen nu het volledige assortiment van Hyva hoogwerkers in Nederland." Wereldwijd heeft Hyva een marktaandeel van 40 procent in front-end cilinders.

"Bij PB Platforms dragen we ook nog bij aan de doorontwikkeling van het assortiment. Zo kijken we samen wat er nodig is om de machines door te ontwikkelen afgestemd op de Nederlandse markt", zegt Renka. "Zo hebben we samen de complete softwarebesturing van de machine klantvriendelijker en onderhoudsvriendelijker gemaakt, maar ook beter bestand tegen ruw gebruik en minder goede omstandigheden.”

Tegelijkertijd geldt ook voor PB Platforms dat de service verder verbeterd wordt. "Wij kunnen meteen helpen en hebben veel reserve-onderdelen op voorraad."