scania, student Mentors opleiding studenten

Scania Student Mentors bundelt opleidingen

Datum: 1 december 2022
Laatst bijgewerkt: 1 december 2022
Door: Gert Vreemann
In de loop der jaren hebben vele studenten via de ‘werken en leren’-methode hun weg gevonden naar een van de ruim vijftig werkplaatsen van Scania in de Benelux. Scania brengt nu in de Benelux alle systemen die daarvoor in de afzonderlijke werkplaatsen zijn ontwikkeld onder één paraplu: Student Mentors.

scania, student Mentors opleiding studenten

“Ons doel als Student Mentors is om voor deze studenten van tevoren een plan te maken, zodat zij tijdens hun leerperiode op een gestructureerde manier naar hun certificering Bedrijfs Auto Technicus kunnen toewerken”, vertelt Sikko Claus, teammanager Student Mentors. Hij is bij Scania verantwoordelijk voor een planmatige begeleiding van deze studenten tijdens hun leerperiode en heeft als werkplaatsverantwoordelijke en servicemanager al veel jonge mensen in de werkplaats binnen zien komen en begeleid zien worden.

scania student mentors

Scania heeft nu in de Nederlandse organisatie vier mensen vrijgemaakt om deze planmatige begeleiding op te pakken. Deze Student Mentors worden binnen Scania Benelux ondersteund door de interne technische trainers van de afdeling Training Support. Voortdurend worden alle monteurs binnen Scania bijgeschoold met de nieuwste technologie. Daarnaast is er voor alle monteurs een persoonlijk leerplan, waarin deze trainers ook een belangrijke rol spelen. Op deze manier hebben de Student Mentors niet alleen de beschikking over moderne leermiddelen, maar ook over de nodige ondersteunende kennis om deze op de juiste manier in te zetten. “Net als veel andere bedrijven voelt ook Scania de schaarste op de arbeidsmarkt”, vertelt Claus. “Wij willen deze jonge mensen een goede start bieden met voldoende perspectief op een interessante baan in een professionele organisatie. Dat gaat verder dan alleen een bevestiging dat ze de juiste studiekeuze hebben gemaakt. De Student Mentors-aanpak heeft bovendien als voordeel dat in alle vestigingen op dezelfde manier wordt opgeleid.”