Planmeister

Planmeister.com, het nieuwe platform in de GWW!

Datum: 10 september 2021
Laatst bijgewerkt: 16 september 2021
“Het platform om optimaal te plannen in de GWW.” Dat is hoe Kor van der Flier het nieuwe platform Planmeister.com beschrijft. Planmeister ondersteunt planners en andere harde werkers in de GWW bij het rondkrijgen van de planning, het optimaal inzetten van eigen materieel en het besparen van kosten. Het platform werd gelanceerd op 6 september 2021 en is nu al volop in gebruik.

Van een klein halfuur naar een meisterplan

“We komen zelf uit het grondverzet en weten hoeveel tijd en stress het kan kosten om de planning rond te krijgen. Het ene moment heb je machines over en nog geen uur later heb je machines te kort. En heb je de planning rond? Dan is morgen toch alles anders”, vertelt Kor van der Flier, oprichter van Planmeister. Hij gaat verder: “We zagen de noodzaak voor een landelijk platform of tool waarmee we snel inzichtelijk hebben waar welke machine staat en wie een machine over heeft bij ons in de buurt.”  Harm Slooff, mede-bedenker en commercieel medewerker vult hem aan: “Ik had al vaker dingen bedacht die ons werk makkelijker zouden maken en alles viel op zijn plek toen we bedachten een platform te bouwen. Ik denk dat het een klein halfuur duurde voordat we het definitieve besluit hadden gemaakt om het gewoon te gaan doen!”

ICT en GWW zijn twee compleet andere werelden

Het bouwen daarentegen kostte wat meer tijd. De eerste uitdaging waar het team tegen aanliep was het vinden van een bouwer die hun taal sprak. Kor van der Flier vertelt: “ICT en GWW zijn twee compleet andere werelden met elk hun eigen taal. We hebben goed gezocht naar een partij die het voor ons kon bouwen, maar die ons vooral ook begreep en mee wilde denken. Bovendien was het vertalen van onze ideeën naar concrete functies lastig. Op een gegeven moment pakten we de stift en begonnen we alles uit te tekenen op de muren van onze vergaderruimte.” 

Vele handige functies waar planners om zitten te schreeuwen

Het bouwen van Planmeister kostte meer dan een jaar, maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn. Het platform zit vol functionaliteiten waar planners om zitten te schreeuwen. Bijvoorbeeld het zoeken van machines op standplaats in plaats van het vestigingsadres. Ook kunnen kranen worden geselecteerd op gewicht en kunnen met een paar drukken op de knop alle uitrustingstukken worden geselecteerd. Voor personeelsleden kan er onder andere gefilterd worden op veel gebruikte poortinstructies die nodig zijn om grote bouwlocaties te mogen betreden. 

We kunnen nog meer functies noemen, maar uiteindelijk komt het neer op weten wie/wat, waar en wanneer.

We creëren kansen

Het platform maakt niet alleen het plannen eenvoudiger, maar het creëert ook kansen voor bedrijven. “Bedrijven kunnen met behulp van Planmeister meer omzet draaien zonder daarvoor grote investeringen te doen. Je zorgt er namelijk met Planmeister voor dat jij jouw materieel optimaal benut en dat zelfs als je zelf geen klus hebt wel aan het werk bent. Wij als grondverzetbedrijf weten namelijk als geen ander dat stilstand geld kost.”

Bovendien maakt het platform een einde aan het eindeloze bellen en bespaart een klant van Planmeister daarmee een hoop tijd. 

“Maar ook je netwerk breidt zichzelf uit” , vertelt Harm Slooff. Hij gaat verder: “Je kunt in contact komen met partijen en opdrachtgevers waar je nog nooit eerder voor hebt gewerkt. Daarnaast krijg je meer online bekendheid voor jouw bedrijf. De bedrijfspagina’s zijn namelijk zo gemaakt dat ze zelfs kunnen dienen als website.”

CO2-voetafdruk verkleinen

De grootste kans die het platform biedt, is nog niet genoemd en dat is namelijk het verkleinen van de CO2-voetafdruk van een bedrijf en van de sector. “Doordat je weet wie waar en wanneer een machine over heeft, kun je flink besparen op transportkosten en CO2-uitstoot. Uiteindelijk wil je zo min mogelijk diesel uit de tank” , vertelt Kor van der Flier. Bovendien heeft het platform de zero-emission knop, waarmee je snel en eenvoudig zoekt op emissievrije machines. Maar ook de verschillende emissienormen zijn terug te vinden in de filters van het platform.  “We hopen hiermee de markt te vergroenen zonder dat bedrijven daarvoor grote investeringen hoeven te doen. Uiteindelijk kunnen we met elkaar een hele hoop doen als we maar weten welke buurman er in de buurt is om te helpen of terwijl wie verhuurt in de buurt.”

De eerste reacties

De bouw van het platform duurde meer dan een jaar, maar ook tijdens de bouw waren er al meerdere bedrijven die mee wilden doen aan het koploperstraject. “Zij waren de eersten op het platform en wat waren ze enthousiast. Ook zij zagen de noodzaak van dit platform en de meesten twijfelden dan ook geen moment toen we hen vroegen of ze het platform wilden testen”, vertelt Kor van der Flier. Harm vult hem aan: “Het is echt gaaf om te zien dat onze ideeën gewaardeerd worden en dat bedrijven ons platform gelijk willen gebruiken. Met name de functie zoeken op standplaats en de filteropties zijn een groot succes bij onze eerste klanten. 

Wil jij ook een Planmeister worden of wil je meer informatie over het platform? 
Ga dan naar www.planmeister.com