Slagboom Duitse grens; Afbeelding van Yvonne Huijbens via Pixabay

Opgelet bij reis naar of door Belgïe en Duitsland

Datum: 22 september 2020
Laatst bijgewerkt: 22 september 2020
Door: Jacqueline Tuinenga
Moet je aan het werk in Duitsland of België, daar iets afleveren of ben je op doorreis dan is het goed om te weten dat deze landen steeds strengere eisen stellen aan Nederlanders die hun land in willen. Ongeacht of dat voor werk of plezier is.

De toenemende besmettingen zijn reden voor België en Duitsland om eisen te stellen aan Nederlanders die hun land binnen willen, ongeacht of dit voor werk, vakantie of een dagje uit is. En dit blijkt ook te gelden voor Nederlanders uit andere regio’s dan de zes veiligheidsregio’s waar in Nederland strengere maatregelen gelden. Werk je dus in België of Duitsland informeer dan goed bij de plaatselijke autoriteiten aan welke voorwaarden je moet voldoen.

Het hogere aantal besmettingen resulteerde ook in de bekendmaking van nieuwe maatregelen die tijdens de persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge naar buiten kwamen. Die treffen ons echter niet direct in het werk en gelden voor zes veiligheidsregio’s. Deze strengere maatregelen betekenen dat horeca eerder sluit en groepen van meer dan 50 personen niet zijn toegestaan. Voor bijeenkomsten met meer dan 50 personen is een meldplicht van kracht.