Coronavirus

Nieuwe coronacalculator berekent hoe ondernemer door crisis komt

Datum: 10 april 2020
Laatst bijgewerkt: 23 januari 2024
Door: Jacqueline Tuinenga
MKB-Nederland en VNO-NCW hebben donderdag 9 april een rekentool gepresenteerd, waarmee ondernemers kunnen berekenen in hoeverre zij in aanmerking komen voor de verschillende overheidsmaatregelen. Ook kun je er zien welke effecten die maatregelen hebben op de financiële positie de komende periode.

‘Met de nieuwe calculator helpen we ondernemers eenvoudig een weg te vinden in de steunmaatregelen die er zijn en welk effect ze hebben op hun liquiditeitspositie’, zegt VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer. ‘Zo proberen we extra ondersteuning te bieden in deze onzekere tijden.’

Actualiseren
De coronacalculator zet alle steunmaatregelen op een rij. Ondernemers krijgen snel inzicht in welke regelingen op hen van toepassing zijn en krijgen een indicatie van tegemoetkomingen, kredietmogelijkheden en mogelijkheden voor belastinguitstel. Ook wordt er een indicatie gegeven van de persoonlijke liquiditeitspositie de komende periode, gebaseerd op de eigen bedrijfsgegevens. Alles staat bovendien overzichtelijk in een persoonlijk dashboard. Er is een directe link naar relevante aanvraagformulieren en er wordt antwoord gegeven op veel gestelde vragen.

De calculator, waaraan KPMG Meijburg heeft meegewerkt, is veilig en werkt snel, stellen MKB-Nederland en VNO-NCW. Veranderingen in de regelgeving worden verwerkt in de calculator.

Klik hier om naar de calculator toe te gaan.