liebherr magazijn Bischofshofen

Nieuw distributiecentrum Liebherr Bischofshofen

Datum: 26 april 2023
Laatst bijgewerkt: 26 april 2023
Door: Gert Vreemann
De afgelopen zes jaar is de productie van Liebherr-wielladers ongeveer verdubbeld. Hierop inspelend opende Liebherr-Werk Bischofshofen GmbH een nieuw distributiecentrum. Naast meer plaats voor onderdelen is het ook flink verduurzaamd en verder geautomatiseerd.

magazijn liebherr Bischofshofen

Twee jaar heeft de bouw en inrichting van het complete nieuwe distributiecentrum bij de Liebherr-productielocatie in Bischofshofen geduurd. Deze maand was het zover en kon het feestelijk worden geopend. Liebherr investeerde rond de 26 miljoen euro in dit nieuwe, geheel geautomatiseerde distributiecentrum. Het bevat plek voor ruim 12.000 pallets en 33.500 kleinere onderdelenhouders.

liebherr magazijn Bischofshofen

De benodigde stroom wordt geleverd door zonnepanelen op het dak. Opvallend is dat de onderdelen niet met vorkheftrucks worden verplaatst, maar met autonoom werkende trolleys. Volgens de fabrikant scheelt dat personeelskosten en vergroot het de efficiëntie.

Peter Schachinger, Director of Production and Operations at Liebherr Werk Bischofshofen: “Dit jaar gaan we een recordaantal wielladers bouwen. De productie is in de laatste zes jaar ongeveer verdubbeld. Het nieuwe logistieke centrum is essentieel voor ons om de groeiende vraag van nu en in de toekomst aan te kunnen.”