In plaats van cabines zullen in de fabriek stalen behuizingen worden geproduceerd voor ventilatoren.

JCB helpt bij Corona-pandemie

Datum: 3 april 2020
Laatst bijgewerkt: 3 april 2020
Door: Gert Vreemann
JCB staat klaar om een speciale productie op te starten van stalen behuizingen voor beademingsapparatuur. De fabrikant sluit hiermee aan bij de Britse inspanningen om ventilatoren te vervaardigen voor extra beademingsapparatuur. JCB heeft ook een internationaal hulpinitiatief gelanceerd in de gemeenschappen rondom haar fabrieken om mensen te helpen die voedsel nodig hebben ten gevolge van de Corona-pandemie.

In plaats van cabines zullen in de fabriek stalen behuizingen worden geproduceerd voor ventilatoren.

JCB ontving eerder deze maand een rechtstreeks beroep van premier Boris Johnson om ondersteuning te bieden vanwege het nationale tekort aan beademingsapparatuur. Nu is JCB klaar om de productie te hervatten in een fabriek die bijna twee weken geleden werd gesloten ten gevolge van de coronacrisis. In plaats van cabines te maken voor JCB-graafmachines zullen er in de fabriek speciale stalen behuizingen worden geproduceerd voor een nieuw ontwerp ventilatoren van Dyson. Een minimum van 10.000 JCB-behuizingen is gereserveerd voor productie zodra Dyson wettelijke goedkeuring heeft verkregen voor het ontwerp. Het antwoord van JCB op de nationale oproep tot actie zal ongeveer vijftig werknemers weer aan het werk zetten. JCB onderbrak de productie in zijn negen fabrieken in het Verenigd Koninkrijk tot minstens eind april en stuurde daardoor de overgrote meerderheid van zijn 6500 werknemers naar huis.

 

De Hubb Foundation wil 5.000 maaltijden verdelen tijdens de paasvakantie.

Voor het internationale hulpinitiatief maakt het cateringpersoneel van het bedrijf in het Verenigd Koninkrijk  en India meer dan 37.000 maaltijden per week voor verdeling in steden en dorpen in de buurt van de fabrieken. Het initiatief komt van Lady Bamford, de vrouw van JCB-voorzitter Lord Bamford. In het VK is het personeel druk bezig met het bereiden van 2.000 cottage pies per week voor verdeling in het North Staffordshire-gebied. De eerste pies kwamen gisteren aan bij The Hubb Foundation in Burslem, Stoke-on-Trent voor kinderen en gezinnen die steun nodig hebben. JCB is van plan het initiatief uit te breiden en ook de daklozen te voorzien van een maaltijd.

In India zijn JCB-medewerkers gemobiliseerd om meer dan 35.000 maaltijden per week te bereiden in de bedrijfskantines voor de gemeenschappen in Delhi, Pune en Jaipur. De Hubb Foundation is van plan om met de steun van JCB 5.000 maaltijden te verdelen tijdens de paasvakantie.

 

In het Verenigd Koninkrijk  en India meer dan 37.000 maaltijden per week verdeeld