Hyundai 220-AL

Hyundai start A-serie

Datum: 26 maart 2020
Laatst bijgewerkt: 30 maart 2020
De inbouw van nieuwe Cummins Stage V motoren gebruikt Hyundai voor de introductie van een complete nieuwe lijn machines. Dit is de A-serie. Deze beschikt over een groot aantal nieuwe technologieën zoals een nieuw regelsysteem voor de hydrauliek en een geavanceerd systeem voor het aansturen van de machine.

Hyundai stapt direct in met het meest verkochte type in de markt van rupsgraafmachines, de 22 tonner. De nieuwe HX220AL markeert daarmee voor het merk een nieuw tijdperk. Met vooral veel meer elektronica op de machine. Een mooie functie in deze tijd is het Eco guidance systeem. Deze eco-assistent geeft aan wanneer de machine inefficiënt wordt gebruikt. Wie het signaal opvolgt beperkt zijn brandstofverbruik en daarmee de CO2-uitstoot.

Cummins motor
De machine is uitgerust met de Cummins B6,7 motor. Deze heeft een vermogen van 130 kW. (174 pk). Opvallend is dat deze Cummins motor de Stage V normen haalt zonder EGR-systeem. Hiervoor heeft Cummins een alles in een uitlaatbehandelsysteem gebouwd. In de uitlaatdemper zit zowel een dieseloxidatiekatalysator (DOC) als een DEF-injector voor de AdBlue (SCR) als het dieselroetfilter (DPF). Door het achterwege laten van het EGR-systeem voorspelt Hyundai lagere onderhoudskosten. Ook het brandstofverbruik is daardoor lager.

Hyundai 220-AL

Elektronische stromingsregeling
Een beter brandstofrendement moet de machine ook halen met het EPFC-systeem. Dit is een techniek waarbij de hydrauliekstroom elektrisch geladen wordt. Dit moet volgens Hyundai ook zorgen voor een lagere brandstofstroom wat hem gevoeliger maakt en dus beter bedienbaar. Andere extra elektronische toevoegingen zijn het Auto Safety Lock dat de machine vergrendeld als je niet in de buurt met de sleutel en het machinebesturingssysteem. Uiteraard is de machine ook uitgerust met een elektronische graafondersteuning. Dit is een 2 of 3 D voorziening om automatisch een ingesteld profiel te kunnen volgen. Dit is nu een standaard op de machine.

Uitleesbaar op afstand
Een andere voorziening die op een lijn niet meer mag ontbreken is het remote control systeem. Ofwel het op afstand uitleesbaar maken van de software en eventueel het installeren van nieuwe software. De gebruiker kan hiermee zijn machine volgen en uitlezen hoe de machinist deze gebruikt. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om gebruiksgegevens uit te lezen, storingen op afstand te onderzoeken en indien gewenst automatisch onderhoud plannen.

hyundai vrij

Technische gegevens

  • Model                                     HX220AL
  • Motor                                      Cummins B6.7
  • Effectief vermogen                130 kW / 174 pk
  • Bedrijfsgewicht                       22.100 kg
  • Breedte machine / breedte rups 2990 mm / 600 mm
  • Max. graafdiepte                    6730 mm
  • Max. graafbereik                    9980 mm
  • Draaistraal achterzijde           2890 mm
  • Opbreekracht lepel (ISO)       165 kN
  • Graafkracht arm (ISO)           116,1 kN