cabine, coronavirus, bel me

Hou de cabine coronavrij. Bel me

Datum: 27 maart 2020
Laatst bijgewerkt: 31 maart 2020
Door: Herma van den Pol
Hoe ga je als machinist om met het coronavirus? Om je daarbij te helpen werd deze poster voor in de cabine ontworpen. De boodschap: hou afstand, bel me!

Om machinisten te helpen de kans op besmetting met het coronavirus te beperken stelde Cumela een speciale poster samen. Machinisten en chauffeurs kunnen die uitprinten en op de vooruit plakken, zodat iedereen weet: hou afstand, bel me.   

"Het belangrijkste advies van het RIVM blijft om te zorgen dat je anderhalve meter afstand houdt.", zegt Jacqueline Tuinenga, coronacoördinator bij Cumela. "Wij kregen vervolgens de vraag vanuit de machinisten: Hoe doe je dat? Een goede vraag, wat resulteerde in de ontwikkeling van deze poster. Die stelt dat de cabine het terrein van de machinist is. Wil je toch met hem praten hou dan anderhalve meter afstand. Iets wat niet praktisch is als iemand op bijvoorbeeld een kraan zit en daarom is er ruimte om je 06-nummer op te schrijven." Moet er gepraat worden? Of is overleg nodig? gebruik dan de telefoon. 

Wil je weten wat er deze week nog meer verscheen over het coronavirus en het effect daarvan op bedrijven? Kijk dan hier.     

Poster voor in de cabine