eikenprocessierups

Help mee aan betere aanpak Eikenprocessierups?

Datum: 9 januari 2020
Laatst bijgewerkt: 6 maart 2020
Door: Herma van den Pol
Het afval van de Eikenprocessierups (EPR) leverde afgelopen zomer een grote uitdaging op, doordat diverse afvalverwerkers het afval niet meer aannamen. Wij willen voorkomen dat dit weer gebeurt, maar hebben daarvoor jouw hulp nodig. Vul deze korte enquête in en help ons ontdekken waar maatregelen nodig zijn.

Afgelopen zomer teisterde de kriebelrups Nederland. De verwachtingen zijn dat de overlast die de rups veroorzaakt met zijn jeukharen door groeiende aantallen alleen maar gaat toenemen en daarmee ook de omvang van het afval. Daar ontstonden juist de problemen, want diverse afvalverwerkers gaven in de zomer van 2019 aan de resten van de rups niet meer te accepteren. Uiteindelijk kon er door het nemen van maatregelen en het opstellen van een protocol een doorbraak tot stand gebracht worden en werd het afval daarna weer aangenomen.

Herhaling problemen voorkomen
Wij willen een herhaling van de problemen van afgelopen zomer voorkomen. Samen met andere partijen werken we daarom samen in het Kenniscentrum Processierups. Vanuit dit centrum werken we mee aan oplossingen om de overlast voor komende zomer zoveel mogelijk te beperken, maar dan moeten we wel weten wat er speelt en waar jij tegenaan loopt, daarom vragen we jouw hulp. 
Help ons middels het invullen van deze enquête, wat ongeveer een minuutje tijd van je vraagt, maar wat jouw heel veel overlast kan besparen. Wat we willen weten is bijvoorbeeld hoeveel afval er nog op jouw bedrijf staat, maar ook stellen we vragen rondom het afvalprotocol en de beschikbaarheid van de bestrijdingscapaciteit. Pas wanneer we weten wat er nu echt aan de hand is kunnen we overgaan tot het nemen van concrete maatregelen. Help ons en vul de enquête in. 

Meer informatie
Heb je vragen over dit onderwerp neem dan contact op met onze Ondernemerslijn, 033 247 49 99 of [email protected]