Vacature bestuurslid Friesland

Gezocht: bestuurslid Friesland

Datum: 23 februari 2022
Laatst bijgewerkt: 23 februari 2022
Door: Erna Berends
Ben jij cumelaondernemer in Friesland, trots op de cumelasector, trots op Cumela? Draag je dat graag uit? Zie jij zaken in de sector of de organisatie die volgens jou beter en slimmer kunnen? Wil je de stem van sector laten horen bij waterschappen, de provincie, bij wegbeheerders? Wil je helpen een mooie Contactdag te organiseren? Dan is een bestuursfunctie voor Cumela Friesland iets voor jou!

Voor het regionale bestuur provincie Friesland is een vacature ontstaan voor een bestuurslid die actief is in het agrarisch loonwerk. Het bestuur Friesland bestaat momenteel uit een voorzitter, een vicevoorzitter, een secretaris (de bedrijvenadviseur) en vier bestuursleden.

Wat ga je doen?
Een regionaal bestuur zoals dat in Friesland wordt gevormd door ondernemers en zij worden ondersteund door medewerkers van Cumela. Het bestuur onderhoudt contact met provincie Friesland, wegbeheerders, waterschappen, zorgt voor regionale belangenbehartiging en verbindt leden met elkaar. Je bent beschikbaar om namens het bestuur en de organisatie aanwezig te zijn op jubilea en open dagen van leden in jouw regio. Samen met je collega-bestuurders organiseer je graag een inspiratievolle Contactdag en neem je indien wenselijk deel in provinciale werkgroepen.

Wat vragen wij van jou?
Als ondernemer ben je (voor een groot deel) actief in het agrarisch loonwerk. Naast beschikbaarheid en tijd vragen wij om kennis van de sector, toegang tot een netwerk en behartig je met plezier regionale belangen. Ook vinden we het belangrijk dat je kansen en bedreigingen in de sector signaleert en benoemt. Eigenschappen die bij bestuurders passen: praktisch, initiatiefrijk, integer, besluitvaardig, analytisch, communicatief en samenwerken. Als lid van Cumela ben je trots op de cumelasector en de organisatie en draag je dat graag uit.

Waar wij voor staan
Wij staan samen met onze leden voor een sterke en gezonde cumelasector. Een sector waarin ruimte is voor vernieuwing, waar innovatie omarmd wordt en waar ondernemers geen belemmeringen ondervinden. Die maatschappij breed herkend, gewaardeerd en geaccepteerd wordt. Daar staan we voor en daar werken we hard aan. Samen met iedereen die daar ook voor staat, in en om de sector. Om dit voor elkaar te krijgen werkt Cumela met landelijke, regionale en op werkveld georiënteerde besturen.

Hoeveel tijd kost het je?
Een bestuursfunctie kost tijd. Om je een indicatie te geven van de diverse werkzaamheden zetten wij hieronder uiteen hoeveel tijd je functie als bestuurslid gaat kosten:
• Regionale bestuursvergaderingen (3 á 4 keer per jaar, in totaal 3 á 4 uur)
• Bestuurdersdagen (2 keer per jaar)
• Bestuurderstrainingen (1x per jaar)
• Werkgroep bijeenkomsten (Agrarisch Loonwerk en Weg- en Waterbouw)
• Inspiratiedagen (minimaal 1 van de 2 dagen)
• Algemene Ledenvergadering (1 dag)
• Contactdag Provincie (1 dag)
• Open dagen, recepties, jubilea in de eigen regio (2-3 keer per jaar)

Wat levert het je op?
Als bestuurslid ben je meer bij Cumela als organisatie betrokken. Je werk als bestuurslid levert je een groter zakelijk netwerk op, zowel binnen als buiten de cumelasector. Je vergroot je kennis en een bestuursfunctie leidt vaak tot persoonlijke groei.

Interesse?
Lijkt het jou een mooie uitdaging om samen met collega’s mee te denken over uitdagingen en in oplossingen? Ben jij na het lezen van de vacature enthousiast? Of ken je de juiste persoon voor deze functie? Dan horen we graag van jou! Stuur een e-mail voor 1 april naar Stefan Speelman, voorzitter Friesland naar [email protected]. Voor meer informatie kun je Stefan bereiken op 06 86 89 49 38.

Bestuursleden

Wil je graag weten wie er in het bestuur zitten en met wie je gaat samenwerken?