Volkswagen e Crafter

Eisen subsidie emissieloze bedrijfsauto versoepeld

Datum: 8 juli 2021
Laatst bijgewerkt: 12 juli 2021
Door: Herma van den Pol
Leveringsproblemen van elektrische bedrijfsauto's hebben hun weerslag op de eisen voor de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's (SEBA). Moest eerst de bedrijfsauto binnen vier maanden geleverd zijn, nu is die periode opgerekt tot zeven maanden.

Veel dealers kunnen de elektrische bedrijfsauto's momenteel niet meer binnen vier maanden aan de klant afleveren. Dat leidde in de afgelopen periode voor sommige ondernemers al tot problemen bij hun subsidieaanvraag. "De vertraagde levering heeft te maken met het tekort aan microchips", aldus een adviseur van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Als gevolg hiervan is besloten om de termijn voor uitbetaling van de subsidie te verruimen van vier naar zeven maanden. 

Chiptekort na 2021 opgelost
"We zijn blij met deze aanpassing. RVO verwacht nu voor nog veel meer ondernemers met SEBA de aanschaf van een elektrische bedrijfsauto aantrekkelijker te maken." De verwachting is dat het chiptekort na 2021 is opgelost. Voorlopig geldt de ruimere termijn dan ook alleen voor degene die al een positieve uitslag op de aanvraag hebben ontvangen en iedereen die nog over 2021 gebruik gaat maken van de regeling. 

De periode van zeven maanden gaat in op de verzenddatum van de 'verleningsbeschikking'. Dat is de brief waarin staat dat je subsidie krijgt toegezegd. Nadat de auto is geleverd en op kenteken staat, doe je bij RVO de aanvraag voor uitbetaling.