Groene en blauwe waarden in de stad

8 september 2016
De veranderingen in ons klimaat vragen om maatregelen in de openbare ruimte. Inmiddels is wel bekend dat groen en blauw (water) in de stad hierbij een belangrijke rol spelen. Tijdens een werkatelier op donderdag 29 september tijdens de beurs de Dag van de Openbare Ruimte staat dit onderwerp centraal.

Maar hoe zorg je ervoor dat groene en blauwe waarden ook daadwerkelijk een plek krijgt in gemeentelijk beleid en bij planvorming? Dit kan onder andere door de waarden inzichtelijk te maken. De Citydeal 'groene en blauwe waarden in de stad' zet hierin goede stappen en er zijn ook andere initiatieven om groene en blauwe waarden een plek te geven.

Tijdens dit werkatelier op donderdag 29 september tijdens de Dag van de Openbare Ruimte staan we stil bij deze Citydeal en gaan we met elkaar in gesprek over hoe we onze steden klimaatbestendig kunnen krijgen door groen en blauw. Dit doen we namens de verenigingen VHG, Stadswerk, BSNC en CUMELA Nederland. Gemeente Dordrecht neemt deel aan de Citydeal en presenteert tijdens het werkatelier haar ervaringen. Het waterschap Aa en Maas vertelt over een subsidie die ze verlenen voor klimaatbestendige maartregelen. Ook is er een forumdiscussie met de sprekers en afgevaardigden van de organiserende brancheverenigingen. Aansluitend is er een netwerklunch.

Voor meer informatie over het programma en uw aanmelding gaat u naar de agenda op deze pagina.

Auteur: Jan van der Leij