Aansturend meewerken

De medewerker die ook leiding geeft

Als kleine groepen medewerkers zelfstandig klussen moeten uitvoeren, ligt de leiding vaak bij één van die medewerkers. Die stuurt dan zijn collega’s aan. Maar goed en effectief aansturen, klinkt een stuk simpeler dan het is. Deze cursus helpt hen de vaardigheden te ontwikkelen om hun rol als meewerkend leidinggevende te versterken. 

Inhoud

Tijdens de cursus gaan we op een actieve, praktische wijze in op de bijzondere rol van de aansturende medewerker. Hij staat immers op een centrale plaats tussen de medewerkers, de planners, de opdrachtgever en de verschillende thuisfronten.

En we gaan in op leidinggeven: wat zijn de belangrijkste aspecten? Wat zijn praktische handvatten waar u meteen uw voordeel mee kunt doen?  Communicatie, samenwerken, en motiveren komen uitgebreid aan de orde. Hoe ga je om met conflicten in je team? Wat zijn in de praktijk de beste manieren om instructies te geven en medewerkers aan te sturen? Tot slot bespreken we de verschillende leef- en werkbehoeftes van werknemers in verschillende levensfasen. Sowieso geldt: leren van elkaar staat centraal. 

Details

Doelgroep: 
medewerkersleidinggevendenchauffeurs / machinistenuitvoerders
Voorkennis: MBO werk- en denkniveau
Bijzonderheden: 

Na afloop van de cursus ontvangt iedere deelnemer een verklaring van deelname. 

 

 

Locatie en data

PlaatsBegindatumDuurPrijs
Nog te bepalenopen inschrijving2 dagen€ 340,00