Begroten van werken

Van bestek naar realistische aanbieding

Voor werken in groen-, grond-, water- en wegenbouw wordt u geregeld gevraagd een prijsaanbieding te doen. Zo’n aanbieding doet u op basis van een bestek. Maar hoe komt u van een bestek tot een realistische aanbieding? In deze basiscursus leert u hoe u een bestek kunt vertalen in een begroting, of het nou om een eenvoudige werkomschrijving gaat, of om een RAW-bestek. En u ontdekt hoe u op basis van de begroting uw inschrijfbedrag kunt bepalen. 

Inhoud

In twee dagen leert u waar u de juiste gegevens vandaan haalt en waar deze gegevens aan moeten voldoen. Na de cursus bent u in staat een eenvoudig bestek te begroten, van begin tot eind. Daarbij gaan we ook in op het verrekenen van meer- en minderwerk en nemen we het aanbestedingsproces door. Alle opgedane kennis past u meteen toe tijdens opdrachten en cases. Na de cursus ontvangt u een verklaring van deelname. 

Onderdelen die tijdens de cursus aan bod komen, zijn:
-          begrotingsmethodes,
-          begroten met RAW- en UAV-regelgeving,
-          calculeren met RAW- en UAV-regelgeving,
-          verrekenen van meer- en minderwerk,
-          opstellen van een eindafrekening,
-          invullen inschrijfstaat en inschrijfbiljet.

Details

Doelgroep: 
ondernemersbedrijfsopvolgersleidinggevendenuitvoerders
Voorkennis: Als voorkennis is minimaal basiskennis van bestekken vereist. Enige ervaring met calculatie van werken is wenselijk.
Bijzonderheden: 

Voor deze cursus neemt u mee: een eigen rekenmachine, het boek Standaard RAW Bepalingen 2010 of Standaard RAW Bepalingen 2015 en eventueel uw inlogcode voor RAW digitaal.

De cursus vindt in principe plaats in Nijkerk, maar bij voldoende belangstelling kan de cursus ook regionaal worden gegeven.

Locatie en data

PlaatsBegindatumDuurPrijs
NIJKERK31 januari 20201 dag€ 295,00
Nog te bepalenopen inschrijving1 dag€ 295,00