Herrie op het erf

Een workshop die u handvatten geeft om het gesprek aan te gaan en gezamenlijk besluiten te nemen waardoor je verder komt met je familie binnen je familiebedrijf.

Een groot deel van alle cumelabedrijven zijn familiebedrijven. Binnen het bedrijf vervullen familieleden verschillende rollen; de familieleden zorgen voor de onderneming en zorgen tevens voor elkaar. Je bent als familieleden stevig met elkaar verbonden en moet dag en nacht op elkaar kunnen rekenen. Immers, de cumelasector is er een van aanpakken en doorwerken tot het werk af is! Samenwerken met je familie geeft lusten en lasten. 

Inhoud

Natuurlijk komen meningsverschillen in de beste families voor. Immers, een familiebedrijf is een hogeschool voor de communicatie. U krijgt inzicht in een model wat verklaart waarom communicatie in een familiebedrijf zo lastig is. En aan de hand van praktijkoefeningen verbetert u tijdens de workshop uw communicatieve vaardigheden om beter contact te krijgen met uw familieleden. Het doel is om samen verder te komen, met elkaar en met het bedrijf.

U leert:
-       Hoe u een moeilijk gesprek kunt beginnen
-       Hoe u door te luisteren juist voet bij stuk kunt houden als dat nodig is
-       Hoe u de ander kritiek kunt geven, zodanig dat jullie daarna ook nog door één deur kunnen

En krijgt u tips aangereikt om in contact te blijven.

Aan het eind van de training bent u in staat om:
-       met de ander beter contact te krijgen en beter in gesprek te komen
-       uw boodschap beter te kunnen formuleren
-       opbouwende feedback/kritiek te geven waar een ander verder mee kan
-       meer gemotiveerd en geïnspireerd om samen verder richting te geven aan het familiebedrijf

 

Details

Doelgroep: 
ondernemersmedewerkersleidinggevenden
Voorkennis: Geen voorkennis vereist
Bijzonderheden: 

Voor wie is deze training?
De training “Herrie op het erf” is erg nuttig (en bovendien ook leuk) voor iedereen die een rol binnen het familiebedrijf speelt, direct of indirect en die zich in de bovenstaande tekst herkennen.

In drie praktische bijeenkomsten,  wordt stil gestaan bij familiebedrijven en hun specifieke kenmerken en problemen. De deelnemers oefenen hun communicatie vaardigheden met herkenbare situaties. Ook bestaat de mogelijkheid om in te gaan op voorbeelden uit de eigen praktijk. U wordt getraind door 2 ervaren communicatie trainers.

De training kan bij u in de regio worden georganiseerd bij voldoende belangstelling. Neem voor meer informatie contact op met onze cursuslijn.

Locatie en data

PlaatsBegindatumDuurPrijs
Nog te bepalenopen inschrijving3 dagen€ 375,00