Rijoptimalisatie

Brandstof besparen én veiliger rijden met de vrachtauto

Veilig rijden, brandstof besparen en milieuvriendelijk rijden. Grote voordelen die u kunt behalen met kleine veranderingen in uw rijgedrag. Dat noemen we rijoptimalisatie. U bespaart al gauw 10 tot 15 procent brandstof. Dat betekent dat deze cursus u een behoorlijk financieel voordeel op kan leveren - én goed is voor het milieu. Naast rijoptimalisatie is er ook aandacht voor de chauffeur zelf:  hoe zit u goed? Hoe gaat u om met werkdruk?

Inhoud

De training rijoptimalisatie draait om de praktijk, maar áchter die praktijk zit wel een stuk theorie. De verhouding theorie-praktijk op de cursusdag wisselt per opleider. Sommigen bieden de theorie als e-learning aan.

Tijdens het praktijkgedeelte van de cursus zult u veel rijden. Dat doet u in principe in uw eigen voertuig. Dat kent u immers het beste. Voorwaarde is wel dat uw voertuig voorzien is van een verbruiksmeter, zodat de invloed van de rijstijl op het brandstofgebruik goed in kaart kan worden gebracht. Tijdens het rijden gaan we in op de invloed die een chauffeur heeft op het brandstofverbruik en op anticiperend rijdgedrag om veiliger te rijden en schades te verminderen. Ook kijken we naar chauffeurscomfort, omgaan met werkdruk en de juiste zithouding.

Details

Doelgroep: 
chauffeurs / machinisten
Voorkennis: Voor deze cursus heeft u rijbewijs C nodig
Nascholing: Praktijk code 95
Bijzonderheden: 

Deze cursus telt mee voor 7 uur nascholing (praktijk) voor Code 95. De kosten voor registratie van de punten voor Code 95 bedragen € 25,00 per deelnemer.

Kan ook op locatie worden georganiseerd. Daarvoor geldt een minimum aantal deelnemers van 2 personen.Voor een offerte op maat kunt u zich inschrijven via deze pagina hier.

De cursus start in principe op uw bedrijf, maar in overleg kunnen andere afspraken worden gemaakt.

De uiteindelijke prijs voor deze cursus hangt af van de uitvoering en regio. De genoemde prijs van € 320,00 per deelnemer is een richtprijs gericht op het rijden met een voertuig van de opleider.

Locatie en data

PlaatsBegindatumDuurPrijs
GRONINGEN25 februari 20201 dag€ 315,00
GRONINGEN20 maart 20201 dag€ 315,00
LANDELIJKopen inschrijving1 dag€ 320,00