Bedrijfstraining Ruwvoer

De koe is je klant

Weten wat de koe wil, daar draait het om in deze cursus. Als u weet wat belangrijk is om het welzijn en de gezondheid (en daarmee de melkproductie) van de koe optimaal te maken, kunt u daar tijdens de ruwvoerwinning al rekening mee houden. Na het volgen van deze cursus weet u welke invloed u tijdens het maaien, harken, hakselen en vastrijden hebt op de uiteindelijke melkproductie.

Inhoud

Als de melkkoe niet optimaal kan presteren als gevolg van (te) slecht ruwvoer gaat dat ten koste van het bedrijfsresultaat van het melkveebedrijf. Welke invloed heeft bijvoorbeeld grond in de kuil, welke gevolgen heeft onvoldoende vastrijden, wat betekent gras een centimeter langer of korter maaien voor de hergroei? Welke impact heeft een slecht afgestelde korrelkneuzer? Welke onkruiden herken je?

Ook hebben we het over de logistiek rond de kuil aan de orde. Wat zijn de slimste aan- en afrijroutes? Op welke wijze kun je een veehouder adviseren over de aanleg van een nieuwe sleufsilo of kuilplaat?

Beoordelen van een kuil bij een veehouder is onderdeel van de cursus. Je leert de conservering te beoordelen, wat ruik je en voel je en wat betekent dat?

Details

Doelgroep: 
ondernemersmedewerkerschauffeurs / machinisten
Voorkennis: Ervaring met ruwvoerwinning is gewenst
Bijzonderheden: 

Deze cursus verzorgen we bij u op het bedrijf. De ideale groepsgrootte ligt rond 10-12 deelnemers. Bedrijfsspecifieke wensen of regionale situaties nemen we op uw verzoek, i.o.m. de docent, op in de cursus. De hieronder genoemde richtprijs is o.b.v. 10 deelnemers en een cursusduur van 4 uur (exclusief reiskosten van de docent).

Wij adviseren om het boek 'Voersignalen' bij deze cursus te gebruiken. 'Voersignalen' is een plezierig leesbaar cursusboek en naslagwerk dat u bij ons tegen kostprijs (á € 30,00) kunt bestellen. 

Locatie en data

PlaatsBegindatumDuurPrijs
op bedrijfopen inschrijving0,5 dag€ 650,00