Voorkom diefstal van GPS-systemen

22 mei 2019
De afgelopen weken ontvangen de medewerkers van CUMELA Nederland helaas veel meldingen over diefstal van GPS-systemen. De meldingen komen uit alle delen van het land. Een inbraak is nooit helemaal te voorkomen maar u kunt veel doen om de kans te verkleinen. Maak gebruik van onze preventietips.

- Stal werktuigen zoveel mogelijk in afgesloten ruimtes of op afgesloten terrein.
- Maak op locatie gebruik van mogelijkheden als bouwplaatsbeveiliging.
- Haal indien mogelijk onderdelen van het GPS-systeem van het werktuig af en berg die op een veilige plaats op.
- Een inbraakalarmsysteem installeren kan preventief werken.
- Videobewaking op afstand (beveiligingsoplossingen worden steeds toegankelijker).
- Goede verlichting van uw terrein, gecombineerd met bewegingsmelders en camera’s, vergroot de kans op ontdekking.
- Ziet u mensen of auto’s bij uw terrein die u niet kent en afwijkend gedrag vertonen, maak foto’s of een video. Het is niet toegestaan om deze op internet te delen. U kunt het materiaal wel gebruiken om – in geval van inbraak – nadien aan de politie te overhandigen.
- Bel 112 bij spoed of heterdaad situaties

Melden verdachte situatie
Bent u getuige van een verdachte situatie? Ziet u verdacht gedrag of een strafbaar feit gebeuren? Is er direct hulp nodig? Meld het de politie. De politie beoordeelt wat de mogelijkheden zijn om actie te ondernemen.
Bel 112 bij spoed of heterdaad situaties. Wanneer u verdacht gedrag signaleert of getuige bent van een misdrijf, bijvoorbeeld als iemand inbreekt. Dan telt elke seconde.
Niet spoedeisende zaken meldt u via telefoonnummer 0900-8844 of aan de balie van een politiebureau. Liever anoniem blijven? Gebruik dan Meld Misdaad Anoniem online.

Meer informatie
Voor meer informatie gaat u naar ons eerdere bericht over GPS-diefstallen. Heeft u nog vragen? Neem contact op met de Ondernemerslijn via tel: 033 - 247 49 99 per e-mail ondernemerslijn@cumela.nl.

Auteur: Vincent Tijms