Hoe belangrijk is het dat het bedrijf in de familie blijft?

2 februari 2018
Wil jij je - samen met andere bedrijfsopvolgers - laten informeren over bedrijfsopvolging in het familiebedrijf? Meld je aan voor de masterclass Opvolging in het familiebedrijf. Omdat de overname van het familiebedrijf veel meer is dan een middag bij de notaris en de accountant zitten.

De masterclass bestaat uit vijf trainingen speciaal voor iedereen die het familiebedrijf over gaat nemen. Over de verwachtingen die de opvolger heeft, die de familie heeft. Over aandelentransacties en over leren van andere families. Omdat de overname van het familiebedrijf veel meer is dan een middag bij de notaris en de accountant zitten. 

Een unieke masterclass die het Cursuscentrum in samenwerking met Hogeschool Windesheim aanbiedt. Het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven van Hogeschool Windesheim heeft de deskundigheid in huis om alle belangrijke aspecten rond bedrijfsopvolging van het familiebedrijf voor het voetlicht te brengen.

In vijf dagdelen komen de volgende thema's aan de orde:

  • Strategie, “Hoe maak je het familiebedrijf ‘generatieproof’?”
  • Leiderschap en management, “Situationeel en inspirationeel leiderschap ten opzichte van de pater familias”
  • Communicatie, “Een functioneringsgesprek, met je vader”
  • Opvolging en overdracht, “Een warme overdracht, of een kille aandelentransactie?”
  • Coaching en intervisie, “Leren van de diverse families”

De masterclass wordt aangeboden aan leden van TLN en CUMELA Nederland. De start staat gepland in het najaar van 2018. Tussen de cursusdagen is steeds een interval van 2 weken.

Ben jij of word jij bedrijfsopvolger? Dan is deze masterclass voor jou bedoeld!
Meer informatie over de inhoud van de vijf thema's masterclass vindt u op de cursuspagina. Aanmelden (wel even inloggen) kan daar ook.

Benieuwd hoe andere familiebedrijven de opvolging ervaren? We spraken met drie familiebedrijven met senior en junior en vroegen hen: 'Hoe belangrijk is het dat het bedrijf in de familie blijft?' Bekijk het openhartige gesprek dat hieruit ontstond. 

Deel 1 van 3 in de serie 'Lef & Trots': Hoe belangrijk is het dat het bedrijf in de familie blijft?

Auteur: Theo Felten