Veel standhouders op informatiemarkt bodem

22 maart 2017
Op de Inspiratiemiddag bodem kunt u zich door maar liefst 27 standhouders laten informeren en inspireren over allerlei aspecten van de bodem. Deze middag, op 28 maart a.s., bestaat uit een informatiemarkt en diverse themasessies rond het centrale thema de Bodem is de Basis en hiernaast vindt de jaarlijkse ALV plaats.

De volgende standhouders hebben zich aangemeld voor de Inspiratiemiddag bodem:
· Aeres hogeschool: Bij Aeres komen onderwijs, onderzoek en ondernemen samen rondom de grote thema’s waaronder bodem.
· Agrifirm Aanbieder van producten zoals diervoeders, zaaizaden, meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen.
· Agriver: Verzekeraar voor bedekte en onbedekte teelten van Nederland om weerrisico's af te dekken.
- Alliance Tire Group: Deze leverancier heeft al zes decenia ervaring met het leveren van banden.
· Agrometius Dit technisch handelsbedrijf en dienstverlenende organisatie is gespecialiseerd in GPS-techniek en precisielandbouw.
· BK Ingenieurs: Allround advies- en ingenieursbureau dat voor GWW-aannemers onderzoekt, hen adviseert en begeleidt. Niet alleen bij aanleg of sloop , maar ook bij kabel- en leidingwerk of partijkeuring op een grondbank.
· CLM/ Wageningen Environmental Research Wageningen Environmental Research is hét kennisinstituut voor de groene leefomgeving. CLM www.clm.nl is een onafhankelijk kennis- en adviesbureau op het gebied van landbouw, voedsel, natuur en milieu. Zij presenteren de resultaten van het onderzoek dat ze voor de Provincies (IPO) hebben uitgevoerd naar het risico op ondergrondverdichting op landbouwgronden en natuurterreinen.
· CUMELA cursuscentrum: Het cursuscentrum van CUMELA Nederland heeft vanuit het thema veldbodemkunde diverse bijeenkomsten en cursussen ontwikkeld.
· CUMELA Nederland – scholing: De e-learning bodem is bijna gereed. U krijgt alvast enkele modules te zien uit deze praktische e-learning over de bodem.
- CUMELA Verzekeringen: De verzekeringsspecialist in de cumelasector. Zij brengen eenvoud en duidelijkheid in verzekeringen en risico’s.
- Delphy: Op basis van vliegtuigbeelden van gewasgroei, stikstofopname en temperatuur helpt een teeltspecialist van Delphy de teler/loonwerker bij gewas- en bodem inspecties om de oorzaken te achterhalen.
· Dutch Sprouts: Ontwikkelt manieren om bodem- en gewaskwaliteit te monitoren.
· Den Bakker Drone Survey: Dit cumelabedrijf draagt zorg voor het milieu. Kennis, deskundigheid en ervaring worden voortdurend uitgebreid door creativiteit en innovatie.
· Dronewerkers Binnen Dronewerkers werken bedrijven samen die (agrarische) dronetoepassingen aanbieden.
· Evers Agro: Leverancier van landbouwmachines voor alle omstandigheden.
· Eurofins Agro Informatieleverancier en kennispartner die helpt belangrijke gegevens te verzamelen en de juiste verbanden te leggen om inzicht te geven in bodem- en gewasgezondheid, bemesting en voedselveiligheid.
· Imants BV: Dit bedrijf heef al ruim 130 jaar ervaring in innovatieve en effectieve machinebouw voor optimale grondbewerking.
· Kongskilde Benelux: Dit bedrijf produceert grondbewerking-, zaai-, hooi- en veevoedermachines.
· Ludo Pauwels: Sinds 2010 distributeur van Fliegl. Tijdens de Op de Inspiratieimiddagedag hoort verneemt u meer over hun technieken die de bodem sparen (o.a. overlaadwagens).
· Miramag Europe Miramag Superfine is een zeer fijne 100% natuurzuivere vochtige meststof van relatief jong en poreus magnesiumcalciumcarbonaat met een hoge werkingsnelheid.
· NIDIM/ Aequator NIDIM is een landmeetkundig ingenieursbureau. Naast de standaard meet-systemen is ons team ook met drones uitgerust. NIDIM heeft samen met Aequator Groen&Ruimte & Geocycli de Greenbox ontwikkeld. Aequator Groen & Ruimte is een kennisbedrijf met specialisten op het vlak van bodem, water, landbouw, natuur en gebiedsontwikkeling, actief in heel Nederland.
· Michelin Als fabrikant van landbouwbanden stond Michelin aan de wieg van lage drukbanden die de bodem ontzien.
· Timac Agro Dit bedrijf is specialist op het gebied van diervoeding, bodemverbetering en bemesting in de agrarische sector.
· Topcon Nederland Dit bedrijf produceert en distribueert producten en oplossingen op het gebied van nauwkeurige positiebepaling voor gebruik bij landmeting, bouw, landbouw en civiele techniek.
· Visscher Holland Het verlengstuk van de agrarische sector. Ontwikkelt innovatieve en duurzame oplossingen in strategische samenwerkingen met internationale laboratoria. Meer over Mycorrhiza: de motor in de bodem.
· Zuidberg Frontline Systems: Deze leverancier ontwerpt, produceert en verkoopt innovatieve fronthef systemen voor tractoren maar ook rubbertracks om bodemverdichting tegen te gaan.

De bodem is van groot belang voor cumelabedrijven zowel in het agrarische als in het cultuurtechnische werk. Wilt u kennismaken met de nieuwste technieken en adviesproducten? Kom dan naar deze exclusieve informatiemarkt voor leden van CUMELA Nederland en bezoek de leerzame themasessies. De onderwerpen van de themasessies worden later bekend gemaakt.

Plaats en tijdstip
De Inspiratiemiddag vindt plaats op dinsdagmiddag 28 maart 2017 van 12.30 tot 19.30 uur op het Bouw & Infra Park in Harderwijk, naast de autoweg A28.

Aanmelden
We combineren de Inspiratiemiddag Bodem met de Algemene Ledenvergadering 2017 die ’s-middags van 13.30 tot 15.45 uur plaatsvindt. We starten de ALV met een presentatie van Reinier van de Berg van Meteo Consult over Klimaatverandering en de bodem. Leden kunnen zich aanmelden via het agenda-item op deze website.

Auteur: Marijke Dorresteijn