10.000 euro meer rendement per arbeidskracht?

18 december 2017
Of u nu een grondverzetbedrijf heeft, een gemengd bedrijf of een agrarisch loonbedrijf dat maakt weinig verschil, uit sectorcijfers blijkt dat met name de omzet per medewerker bepalend is voor het rendement. Voor u als ondernemer de uitdaging om samen met één van de adviseurs bedrijfskundige zaken na te gaan waar in uw bedrijf nog ruimte is voor verbetering.

Goed draaiende grondverzetbedrijven halen een bedrijfseconomische winst die boven de tien procent ligt. Daar staat tegenover dat het gemiddelde resultaat met 2,6 procent winst mager is. Waar komen de verschillen vandaan en hoe maak je de stap naar goede winsten? Lees dan bijgaand artikel.

Wilt u weten waar u staat met uw onderneming en wat in uw organisatie de mogelijkheden zijn om het rendement verder te verbeteren? Ga dan in gesprek met één van de adviseurs bedrijfskundige zaken. Zij kunnen u laten zien dat er soms meer mogelijk is dan u had gedacht.
Ad Karelse akarelse@cumela.nl of 06 - 528 672 39
André de Swart adswart@cumela.nl of 06 - 290 660 08
Dieuwer Heins dheins@cumela.nl of 06 - 250 444 13

De adviseurs van Bedrijf, Strategie en Certificering hebben een overzicht gemaakt van een aantal tips ter verbetering van de bruto marge per fte. Heeft u interesse in het overzicht, stuur dan een e-mail naar kengetallen@cumela.nl. We zorgen er dan voor dat u het overzicht zo snel mogelijk ontvangt.

Auteur: Dieuwer Heins