Aan de slag met AVG-regelhulp!

26 februari 2018
Met deze regelhulp van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) krijgt u in 10 stappen een beeld van waar u aan kunt werken om goed voorbereid te zijn op de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit is de nieuwe Europese privacywet waar iedere organisatie zich vanaf 25 mei 2018 aan moet houden.

U vindt de regelhulp op: https://rvo.regelhulpenvoorbedrijven.nl/avg/welkom.

Voor wie is de AVG-regelhulp bedoeld?
Deze regelhulp is bedoeld voor verwerkingsverantwoordelijken. Oftewel: voor iedere organisatie, groot of klein, die persoonsgegevens verwerkt en daarvoor zelf het doel en de middelen bepaalt. Dus onder meer voor bedrijven, overheidsinstanties, stichtingen en kleine zelfstandigen.

Wat kunt u niet met de AVG-regelhulp?
De informatie in deze regelhulp is beknopt en bedoeld voor eigen gebruik. De uitkomsten kunt u niet gebruiken om aan te tonen dat u aan de AVG voldoet. De AP houdt altijd het recht om onderzoek te doen binnen uw organisatie en handhavend op te treden als dat nodig is.

Voor uitgebreidere informatie over de regels van de AVG en de bevoegdheden van de AP zie autoriteitpersoonsgegevens.nl

Een goed privacyverhaal
Privacy is een grondrecht van ons allemaal. Zorg daarom dat u als organisatie een goed privacyverhaal heeft. Niet alleen omdat de wet dat van u vraagt, maar vooral omdat uw doelgroep dat van u verlangt.

 

Auteur: Dieuwer Heins
Bron: Autoriteit Persoonsgegevens