Bedrijfsvoering en certificering

Bedrijfsvoering gaat over processen en over logistiek. Doen we de dingen die we moeten doen? Doen we dat efficiënt? Verbetering van bedrijfsprocessen kan veel opleveren. Denk aan het voorkomen van fouten, ergernis, tijd en (dus) geld. Het verbeteren van processen leidt tot een grotere klanttevredenheid en verhoging van de kwaliteit. Niet voor niets kiezen veel bedrijven ervoor om de bedrijfsprocessen te belonen met een certificaat zoals ISO 9001, VCA of VKL.

Certificering

Certificering is het bewijs dat je voldoet aan strenge veiligheids- en/of kwaliteitscriteria. Of je dit bewijs nu haalt voor een opdrachtgever of voor jezelf: het is een beloning voor hard werken aan verbetering. Bij Cumela Advies zijn we gespecialiseerd in certificeringen en wij maken gebruik van een speciaal voor de sector ontwikkelt certificeringssysteem. Onze specialisten helpen je graag bij het certificeren voor ISO 9001, ISO 14001, VCA, VKL, GMP en diverse BRL’s. Heb je daar zelf niet zoveel tijd voor? Dan nemen we dit volledig voor je uit handen. Omdat wij regionaal werken, heb je één contactpersoon bij wie je altijd terecht kunt. Wel zo makkelijk! 

GWW

Een GWW-klus kan veel werk met zich meebrengen. Denk aan het ontwerp, projectgrenzen, belangen van derden, calculatie, EMVI plannen en RAW bestekken lezen. Een foutje is zo gemaakt, en de gevolgen daarvan kunnen groot zijn. Daarom zijn wij graag jouw sparringspartner! Onze GWW specialisten helpen je graag bij het opzetten van plannen, of het doorrekenen van calculaties. Heb je vragen over de interpretatie van een bestek? Neem dan gerust contact met ons op.

IT Advies & Automatisering

Procesautomatisering is misschien wel één van de grootste uitdagingen van een bedrijf. Veel bedrijven ervaren de beperkingen van een gekozen pakket of missen slimme integratie van verschillende pakketten, zoals planning, digitale werkbonnen, facturatie, boekhouding en websitebeheer. Er wordt vaak eerst gekozen voor een pakket en dan worden de bedrijfsprocessen hierop afgestemd. Wij denken dat dit anders kan! Wij geloven dat ICT niet het startpunt is, maar je bedrijfsprocessen. Eerst brengen we de processen in kaart, optimaliseren deze en pas daarna zoeken we samen naar een betrouwbare ICT partner. Wij begeleiden het selectie- en aanbestedingsproces en houden daarbij de functionaliteit, eventueel benodigde aanpassingen en contractuele afspraken in het oog.

Procesverbetering

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Deze uitspraak is misschien wel de essentie van onze ondersteuning bij procesverbetering. Binnen je bedrijf heb je gewoontes, regels, gedrag en cultuur die je bedrijf maken tot wat het is. Het kan wel zinvol zijn om eens stil te staan bij vragen als: waarom doen we dit? Kan dit niet slimmer? Onze adviseurs helpen je daar graag bij. Met een gezond kritische houding en kennis van de processen bij andere bedrijven, kunnen we je helpen om processen slimmer en beter in te richten.

Interim management

Het kan voorkomen dat je bedrijf behoefte heeft aan een tijdelijke manager. Iemand die vanuit zijn of haar gezag kan inspringen om je bedrijf draaiende te houden of in staat is ingrijpende, noodzakelijke beslissingen te nemen. Wij helpen je graag als je behoefte hebt aan een interim manager. Wij doen hiervoor een beroep op een netwerk aan managers die ervaring hebben bij aansturing en/of reorganisatie van cumelabedrijven.

Risicomanagement

Risicomanagement, ook wel integraal risico management of IRM genoemd, is erop gericht om systematisch een analyse te doen van mogelijke risico's in je bedrijfsvoering. Deze risico's kunnen zowel financieel als niet-financieel zijn. Risicomanagement is een krachtig instrument om de gevolgen van risico's te verkleinen.

Laatst bijgewerkt: 14 februari 2020