Studieclub GVZHN over PFAS en Stikstof

Datum: 12 november 2019 19:30 uur t/m 22:30 uur
Locatie: Gebr. van der Poel B.V., Leidseweg 17a
Plaats: OUD-ADE
Wie heeft het er niet over….PFAS en Stikstof?! Door de publicatie van het ‘Tijdelijk handelingskader voor hergebruik van PFAS-houdende grond en bagger’ is de problematiek rond PFAS in grond, grondwater en bagger actueler dan ooit. Sterker nog; deze problematiek dreigt onze sector en die van de bouw te verlammen. Daarom is het goed om hierover met elkaar in gesprek te blijven!

Studieclub GVZHN nodigt u dan ook van harte uit op 12 november a.s. bij een kennissessie over PFAS en Stikstof. Beleidsmedewerker Bodem Gerben Zijlstra van CUMELA Nederland praat ons bij over de stand van zaken, recente ontwikkelingen en zijn gesprekken met Kamerleden en het Ministerie. Daarnaast benoemt Gerben kort wat Cumela doet op het gebied van de stikstofproblematiek (PAS). Het doel van deze avond is naast kennis delen en achtergronden toelichten vooral focussen op ‘hoe gaan we een werkbare toekomst tegemoet?

André Baars, voorzitter CUMELA afdelingsbestuur Zuid-Holland en eigenaar Buro Baars Infra en Advies, zal zijn bevindingen vanuit de praktijk met ons delen.

We zijn uitgenodigd bij Gebr. van der Poel B.V. in Oud-Ade. Later op de avond is er ook een mogelijkheid tot een rondleiding bij dit veelzijdige bedrijf.

Het programma is als volgt:
19:30 uur: ontvangst/ inloop
20:00 uur: welkom door voorzitter Martijn Roodenburg
20:05 uur: mededelingen vanuit het bestuur en afscheid bestuurslid Mattieu van der Kraaij
20:15 uur: CUMELA Actualiteiten
20:25 uur: rondvraag
20:30 uur: presentatie Gerben Zijlstra en André Baars ‘PFAS’
21:30 uur: presentatie Dammie van der Poel
22:00 uur: borrel, netwerken en mogelijkheid tot rondleiding
22:30 uur: afsluiting

De koffie staat klaar vanaf 19:30 uur, om 20:00 uur beginnen we. 
Uiteraard sluiten we gezellig af met een drankje. Meldt u zich aan? Dan ontvangt u meteen de locatiegegevens in uw mail.
Namens het bestuur van studieclub GVZHN  graag tot 12 november a.s. in Oud-Ade!

Auteur: Kim van der Gaag