Regiobijeenkomsten chemievrij beheer sportgrasvelden

Datum: 21 januari 2020 12:30 uur t/m 26 maart 2020 16:00 uur
Locatie: Diversen
Plaats: Zie overzicht Datum en locatie
Hoe kunt u uw sportveld chemievrij beheren, met behoud van de speelkwaliteit? Deze vraag staat centraal tijdens twaalf regiobijeenkomsten chemievrij beheer van sportgrasvelden. U krijgt concrete handvatten aangereikt om dit zonder gewasbeschermingsmiddelen te doen en kunt vragen stellen aan specialisten op het gebied van chemievrij beheer van sportvelden.
Om de uitspoeling van chemische gewasbeschermingsmiddelen naar het water te voorkomen gaat per 2020 een verbod in op het professioneel gebruik van gewasbeschermingsmiddelen op sportgrasvelden. Slechts in een beperkt aantal gevallen zijn uitzonderingen mogelijk de komende twee jaar. Om beheerders van gemeenten, vrijwilligers bij sportverenigingen, aannemers, beleidsmakers, adviseurs en experts te ondersteunen in deze omschakeling vinden van januari t/m
maart 2020 twaalf regiobijeenkomsten plaats. Centraal tijdens deze bijeenkomsten staan de ervaringen van sportclubs die al enige jaren chemievrij werken. Er is volop gelegenheid om kennis en ervaringen uit te wisselen met vakgenoten. Daarnaast licht Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de laatste stand van zaken over de geldende wet- en regelgeving toe.

Komt u ook naar één van de twaalf bijeenkomsten? In elke provincie is een bijeenkomst waaraan u kosteloos kunt deelnemen. Onder ''Downloads'' vindt u het overzicht waar en wanneer de bijeenkomsten plaatsvinden. 

Houd www.onkruidvergaat.nl in de gaten voor de meest actuele informatie over de bijeenkomsten.
Aanmelden
U vindt alle info op http://bit.ly/regiobijeenkomsten2020 of klik op deze link voor alle data, locaties, tijden en meld u aan.
Auteur: Gerben Zijlstra