T-rijbewijs

Wanneer mag je subsidie aanvragen voor het T-rijbewijs?

Datum: 30 april 2024
Laatst bijgewerkt: 30 april 2024
Door: Sylvana Eek
Met een van de opleidingen binnen Groen, Grond en Infra leiden we jonge mensen op voor een mooie baan in onze sector. De sociale partners (Cumela, FNV Agrarisch en Groen, CNV Vakmensen en Vakvereniging Het Zwarte Corps) stellen via Colland een vergoeding beschikbaar als tegemoetkoming voor het behalen van het T-rijbewijs.

De vergoeding bedraagt maximaal € 1000,-. De belangrijkste voorwaarden om in aanmerking te komen voor de vergoeding zijn:

  • Het leerbedrijf waar de leerling de beroepspraktijkvorming volgt (BOL of BBL), past de cao Groen, Grond en Infrastructuur toe en draagt premie af aan Colland.
  • De leerling haalt het T-rijbewijs binnen de periode van twee jaar vóór de start van het eerste schooljaar (1 augustus) tot en met de laatste dag van het tweede schooljaar van de opleiding.
  • De leerling volgt een van de opleidingen die onder de voorwaarden vallen.

Ook leerlingen die praktijkonderwijs of de vakroute/vakmanschapsroute Groen, Grond en Infra (GGI) volgen, kunnen in aanmerking komen voor de vergoeding. Voor meer informatie over de voorwaarden en het aanvragen van de subsidie kijk je op www.groengrondinfra.nl/t-rijbewijs. Hier vind je ook de aanvraagformulieren en hoe je de aanvraag kunt indienen. Heb je nog vragen? Bel gerust de Ondernemerslijn.